Po trobod i pred kamerama Sportske televizije

Nogometaši porečkog drugoligaša danas dočekuju već otpisano Belišće

| Autor: Boris Vidulin
VRAĆA SE NA TEREN - Oliver Sumić (Arhiva Glasa Istre)

VRAĆA SE NA TEREN - Oliver Sumić (Arhiva Glasa Istre)


Najteže su one utakmice koje su već unaprijed dobivene, gdje su bodovi upisani prije nego li je lopta i krenula s centra jer je protivnik loš, nemotiviran ili iz bilo kojeg drugog razloga. Upravo je jedan takav susret pred nogometašima Jadrana koji će danas ugostiti Belišće. Momčad je to koja je ispala iz Druge lige, na posljednjem su mjestu i nemaju više prilike da se spase, posljednja tri kola odradit će opušteno i preseliti u niži rang. I baš tu, u njihovoj opuštenosti, u tome da nemaju što izgubiti i u opuštenosti Jadrana, uz famoznu krilaticu "to ćemo pregaziti kao plitak potok", leži opasnost.

- Ne dozvoljavam da se razmišlja na takav način jer to uglavnom donosi probleme u igri koji rezultiraju lošim rezultatom. No, uvjeren sam da ni moji dečki ne razmišljaju na takav način jer nemaju pravo na to, mi se borimo za ostanak u ligi, znamo što nam donosi pobjeda, a što poraz, tako da se to sigurno neće osjetiti danas u igri. Treba u susret krenuti na istovjetan način kako smo to učinili u proteklih sedam susreta, ne misliti na ime i poziciju protivnika, već samo na sebe i svoju izvedbu - odrješit je bio trener porečkog drugoligaša Dalibor Šuran.

Kako se primiče kraj sezone, tako se i kadar Jadrana kompletira.

- Polako se vraćaju svi igrači i to je dobro. Danas na raspolaganju neću imati samo Franca Corellija zbog ozljede i Matu Ivetića koji ima tri žuta kartona. Svi ostali su na raspolaganju. Nakon nekoliko susreta stanke tu je naš kapetan Oliver Sumić, a posebno me veseli što već nekoliko tjedana s nama trenira i Irfan Ramić. Osjeća se dobro i sigurno će dobiti određenu minutažu. Nije sto posto spremanm, ali će mu dobro doći da malo osjeti igru, za one naše dvije posljednje utakmice.

Danas će po prvi puta na "Velom Joži" biti i kamere Sportske televizije.

- To je samo dodatni motiv svim našim igračima, a da je to tako pokazala je i utakmica u Karlovcu koja je također bila pred TV kamerama. Bili smo odlični, izvukli remi pored favoriziranog domaćina i siguran sam da je to djelovalo na moje igrače, pa se nadam da će to biti tako i ovog puta - najavio je Dalibor Šuran.

Osim prisustva kamera, zanimljivo je kako su za današnju utakmicu, koja počinje u 17.30 sati, delegirane sve same sutkinje iz Zagreba i okolice. Glavna sutkinja, 28-godišnja Ana Kederov i nije previše iskusna, bit će joj to tek treći susret u Drugoj NL, prethodna dva sudila je na Krku, a jednu je od tih utakmica sudila upravo Jadranu.

Zanimljivo je kako je današnji susret protiv Belišća prvi od triju domaćih susreta nogometaša Jadrana. Naime, Porečani su odradili sva gostovanja i u zadnja tri kola redom ugošćuju "fenjeraša" Belišće, lidera Opatiju i sedmoplasiranu Marsoniju. U ovih zadnjih 270 drugoligaških minuta ulaze s bodom prednosti pred pretposljednjim Krkom, dok im Trnje i Grobničan bježe četiri boda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter