Afera u australskom nogometu

Sporni žuti kartoni. Tri igrača australskog nogometnog kluba uhićena zbog ilegalnog klađenja

| Autor: Hina
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Tri igrača australskog nogometnog kluba Macarthur FC uhićena su u petak zbog navodnog ilegalnog klađenja, priopćila je državna policija Novog Južnog Walesa (NSW).

Mediji navode kako policija sumnjiči kapetana Ulisesa Davila i njegove suigrače Kearyna Baccusa i Claytona Lewisa zbog navodne manipulacije sa žutim kartonima na više utakmica A-lige.

Istraga je otkrila kako su igrači kluba iz jugozapadnog Sydneya navodno primali upute od čovjeka, za kojeg se vjeruje da je u Južnoj Americi, za dobivanje žutih kartona tijekom utakmica u zamjenu za zaradu.

Davila je navodno platio mlađim igračima 10.000 australskih dolara kako bi namjerno dobivali žute kartone. U klubu su šokirani optužbama policije.

"Integritet naše igre je temeljni stup i blisko ćemo surađivati sa svim relevantnim agencijama po ovom pitanju," stoji u priopćenju kluba.

"Iako se mladom sportašu 10.000 australskih dolara može činiti kao puno novca, savjetujemo vam da je to nevjerojatno beznačajno kada uzmete u obzir štetu za ugled ove mlade osobe, štetu za njihov klub i ugled," istaknuo je jedan od čelnika policije NSW-a Mike Fitzgerald.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum