TREĆA NL ZAPAD

Ivan Brečević: Skupljamo iskustvo, doći će i naše vrijeme

| Autor: Boris Vidulin
STRIJELAC U SENJU - Mihajlo Bojić

STRIJELAC U SENJU - Mihajlo Bojić


Za nogometaše trećeligaša iz Buja proljeće nije dobro počelo, u pet kola imaju dva poraza i tri neriješena rezultata, pobjedu ove godine još uvijek čekaju. To ih je dovelo na desetu poziciju, još uvijek dovoljno daleko od posljednjeplasirane Crikvenice, kojoj bježe velikih 11 bodova i nije realno očekivati da ih »Kirci« mogu uhvatiti. Bez obzira na to, Buje mogu i moraju bolje.

- Naravno da moramo bolje jer igramo da pobijedimo svaki put, a to nam do sad nije uspjelo ove godine. Nedostaje nam malo koncentracije u završnici, malo sportske sreće i ne sumnjam da ćemo i mi vrlo skoro do tri boda. Isto tako, golove primamo na našu nonšalantnost, bilo kada se radi o posjedu lopte u zadnjoj liniji, ili potrebi u nasumičnom izbijanju lopte iz te zadnje linije prema sredini terena. Nisu to neke uobičajene sitne greške već velike individualne, koje se ne bi smjele događati. Kada bi to sveli na minimum bilo bi puno bolje. Mladi smo, uglavnom i pomalo neiskusni, pa plaćamo danak tome - svjestan je trener Buja Ivan Brečević, ukazujući gdje je problem što još uvijek ne znaju za osvajanje troboda.

Tri boda

U pet proljetnih kola Bujeći su osvojili tek tri boda, uz gol razliku 2:8.

- U Medulinu je bilo malo nogometa zbog izrazito lošeg terena u kojem su se oni bolje prilagodili. Mi se nismo snašli, nismo mogli pokazati i minimalno smo poraženi. Drugi poraz je na domaćem terenu protiv Halubjana 0:5. Previše je, ali to je nogomet. Bili su bolji u svim segmentima igre, a ja sam imao osjećaj da smo mi, bila je to utakmica u tjednu, glavama već na utakmici protiv Rovinja. Poraz ružno zvuči, ali ne treba na to gledati kao na nešto presudno ili strašno. Naravno da nas brine, ali polako i mi skupljamo iskustvo i doći će i naše vrijeme.

Zanimljivo je da su Buje tri neriješena rezultata ostvarili protiv momčadi sa samog vrha trećeligaške ljestvice.

- Igrali smo 0:0 protiv Rovinj i Vinodola te 2:2 protiv Nehaja. To pokazuje da znamo i možemo. Puno nam je lakše igrati s momčadima koje se otvore, koje se žele nadigravati, koje imaju posjed i traže pogodak za razliku od onih koji se zatvore, stanu pred svoj gol, igraju nisku obranu i vrebaju iz kontre. Upravo je to vidljivo iz ta tri rezultata. Pokušavamo se prilagoditi, ali nam protiv zatvorenijih momčadi to ne uspijeva. Za vikend u Senju smo odlučili igrati s iskusnim igračima, sve što smo mogli postavili smo u napad i prema naprijed, klupa nam je imala 17 godina u prosjeku i uspjeli smo. Poveli smo, pa nakon izjednačenja domaćina ponovo poveli, no nismo izdržali do samog kraja. Završilo je 2:2, ali, ponovit ću, pokazali smo da se polako vraćamo golovima. Nedostajali su nam Matteo Fakin i Diego Valenta, ali smo uspjeli ostati neporaženi - nije krio zadovoljstvo ostvarenim Ivan Brečević.

Činjenica da je trener Buja sve starije ofenzivne igrače ubacio u igru stvorila je manjak onih igrača zaštičenog godišta pa je po prvi put u početnoj postavi bio mlađi vratar, 17-godišnji Mateo Božac.

Nema širine

- Zadovoljan sam kako je sve to izgledalo, kako je Božac reagirao, kako se postavio. Bio je siguran i pokazao da imamo još jednu opciju za na gol. Zna se da je u Senju teško igrati zbog pritiska, i igrača, ali i navijača, ali je to on odradio kao da je prepun iskustva i svaka mu čast.

Za Buježe slijedi susret s Cresom, jednom od najlošijih momčadi na gostovanjima.

- Ne treba to ništa značiti ako mi ne odigramo kako treba, a upravo nam je Senj primjer kako treba poštovati sve ono što se dogovorimo u igri. Jučer smo igrali i s Ližnjanom, oni su prvi u Prvoj županijskoj ligi i to je definitivno bio težak susret za nas jer se zna da se niže rangirani klubovi »napale« na više rangirane. A i teren nije baš dobar, a u subotu nas očekuje ligaški dvoboj s Cresom. Prilika je da konačno ostvarimo trobod i nadam se da će se to i dogoditi, iako moram naglasiti da imamo pomalo prorijeđen kadar. Nemam tu što puno »kemijati«. Nemam neke širine, ali vrijeme je da i mi pobijedimo - najavio je Ivan Brečević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter