Poraz na domaćoj premijeri SuperSport Druge lige

Lider bez problema uzeo pobjedu u Poreču

| Autor: Boris Vidulin
RAVNO U VRATARA - Mate Ivetić (Arhiva Glasa Istre)

RAVNO U VRATARA - Mate Ivetić (Arhiva Glasa Istre)


Stadion SRC Veli Jože. Gledatelja 300. Sudac: Filip Dragašević (Zagreb) 6. Pomoćnici: Krmak (Zagreb) i Marušić (Bjelovar). Strijelci: 0:1 Radman (31’-ag), 0: 2 H. Mladen (63’). Žuti kartoni: Radman, Glavan (Jadran), Gogić, K. Srbljinović, Orlović (Radnik).

JADRAN: Bulat 6, Glavan 5,5, Lepinjica 6, Sumić 6, Mendiković 6, Gavrić 6, Bernobić 6, Stošić 6, Radman 6 (od 61. Matteoni 5,5), Kamga 5,5 (od 61. Al Tharwan 5,5), Ivetić 6.

RADNIK: Koprić 7, Orlović 7, Lesjak 6,5, H. Mladen 6,5 (od 55. Vukić 6), M. Mladen 6,5, M. Srbljinović 6,5 (od 46. Myshenko 6), Šabijan 6, Dunić 6,5 (od 82. Tihelka -), K. Srbljinović 6 (od 82. Do Nascimento -), Mihalinec 6 (od 73. Mačković -), Gogić 7.

Nije prvi puta da je Jadran igrao sasvim solidno, da je stvorio nekoliko lijepih prilika, ali je nedostajala završnica te da je u konačnici izgubio. Ne može se reći da je to bilo nezasluženo, vodeći Radnik iz Križevaca bio je bolji upravo za dva gola, ali frustrira činjenica da su poveli, a da nisu uputili udarac u gol. Dogodilo se to nakon pola sata igre kada su domaći tražili zaleđe, prvi pomoćni sudac nije bio takvog mišljenja, a Orlović se sjurio po lijevoj strani, povratno je ubacio polu visoku loptu na desetak metara gdje su u srazu bili Gogić i Radman, a domaći je igrač prvi došao do lopte i u želji da ju izbije, nespretno zahvatio i poslao u malu mrežicu vlastitih vratiju - 0:1. Vratar Bulat se ispružio koliko je mogao, no bio je prekratak.

Povećanje gostujućeg vodstva dogodilo se nakon novih pola sata igre. Kapetan gostuju uspio je izmaći domaćim obrambenim igračima, ušao u kazneni prostor i pored istrčalog Bulata plasirao loptu ispod njegovih nogu u mrežu - 0:2.

Jadran je u susret krenuo oslabljen, na klupi su bila samo dva igrača s iskustvom pa porečki trener Dalibor Šuran i nije imao previše manevarskog prostora. Kada je početkom nastavka tražio izjednačenje oba iskusna igrača, Al Tharwan i Matteoni su više defenzivno orijentirani, pa se teško mogla i očekivati neka promjena.

Potez više

Bilo je primjetno da domaći od samog početka imaju potez više, kao da su na silu tražili ulazak u kazneni prostor gostiju, možda bi svrsishodnije bilo da su uputili koji udarac prema vratima Radnika, a to je u prvom dijelu učinio tek Stošić, ali toliko mlako da za iskusnog Koprića to nije bio nikakav problem. Bili su porečki igrači i pomalo nervozni, kod jednog nesuđenog auta na polovici terena trener Šuran je dotaknuo prvog pomoćnog suca i zaradio isključenje, no to je nekako motivirajuće djelovalo na njegove igrače jer su tada krenuli igrati bolje.

U glavnoj ulozi bio je Lepinjica, koji je bio neprecizan s vrha kaznenog prostora, onda je idealno poslužio Al Tharwana koij iskosa s desne strane prima loptu, ali neprecizno puca, da bi se u konačnici na desetak metara iz okreta oslobodio čuvara, ali pucao tik uz vratnicu. Do kraja još je Ivetić izbio sam pred vratara, koji mu je izašao na sam vrh kaznenog prostora. Porečkom napadaču bilo bi lakše da se odlučio na lob udarac, ali je pucao prizemno pravo u vratara, a isto je učinio i Stošić nekoliko sekundi prije kraja. Radnik se nije previše trsio, imali su sigurno vodstvo, raspoloženog vratara i samo čekali istek devedeset minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter