futsal

Puležani izborili finale Kupa nakon "ruleta šesteraca"

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)

(Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)


Utakmica polufinala Kupa Hrvatske: Stanoinvest Futsal Pula - Futsal Dinamo 5:4 - 6m (1:1, 0:1). SD Gospino polje. Suci: Nikola Jelić i Dino Kramar (oba Varaždin). Strijelci: 0:1 Echeverry (20'-ag), 1:1 Vukmir (23'). Šesterci: Vukmir - Piplica brani, 1:2 F. Novak, 2:2 Blazquez, Prgomet - vratnica, 3:2 Grillo, 3:3 Postružin, 4:3 Tchato, 4:4 T. Novak, 5:4 Bilić, Perić - greda. Žuti karton: Galešić (Stanoinvest Futsal Pula). Crveni karton: Gozi (34').

STANOINVEST FUTSAL PULA: Gozi, De. Moravac, Blazquez, Mataja, Vukmir, Cindrić, Da. Moravac, Hrgota, Siljan, Echeverry, Herrero, Galešić, Bilić, Grillo.

FUTSAL DINAMO: Piplica, Perić, Postružin, Čekol, T. Novak, Pavlić, Gudasić, Konsuo, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Zonjić, F. Novak.

Vratnice

Puljani su se plasirali u finale Hrvatskog kupa. U tvrdoj utakmici branitelji naslova su se vratili iz rezultatskog zaostatka u koji su upali 12 sekundi prije kraja poluvremena autogolom Echeverryje, nakon poravnanja "preživjeli" dvije minute s čovjekom manje na terenu poslije isključenja vratara Gozija, prvi promašili šesterac i na kraju ipak stigli do pobjede.

U 6. minuti Tchato je pogodio vratnicu Dinamova gola, nakon čega se u "mrtvoj" prilici našao Postružin, kojem niti dva pokušaja nisu bila dovoljna da svlada Gozija. Uzvratio je opet Tchato, koji je u 13. minuti presjekao loptu i uputio udarac kojeg je Piplica zaustavio. Minutu kasnije Francuz je odlično spustio glavom loptu za Echeverryju, no još je jednom čuvar mreže Dinama bio na visini zadatka. U istoj minuti vidjela se nova vratnica, koju je nakon solo akcije uzdrmao Tihomir Novak, a odbijena lopta stigla je do Čekola čija je dva udarca iz neposredne blizine obranio Gozi.

Isključenje

Za novo uzbuđenje pobrinuo se u 16. minuti Chus, čiji je pokušaj iz voleja neutralizirao Piplica, da bi se u narednoj minuti Perić sjajnim lažnjakom oslobodio Deana Moravca i pucao, a loptu je na gol-liniji glavom zaustavio Vukmir. Sve je ukazivalo da će se u svlačionice otići s početnih 0:0, a onda je 12 sekundi prije kraja prvog dijela Konsuo poslao oštru loptu pred pulski gol koja je u nogu pogodila Echeverryju i odbila se u mrežu.

Nastavak susreta otvorili su udarci Čekola i Postružina koje je ukrotio Gozi, a onda je u 23. minuti Vukmir povukao loptu od svog gola i kad je stigao na 15-ak metara do protivničkog, prizemnim je udarcem ispod Piplice poslao u mrežu. Nju je minutu kasnije zatresao i Tchato, ali s vanjske strane, a onda se igra primirila sve do 34. minute, kad je neoprezan izlazak Gozija s vrata rezultirao isključenjem pulskog vratara. Na gol je morao stati Cindrić koji je u naredne dvije minute, u kojima su Puljani bili s čovjekom manje, odlično reagirao u nekoliko navrata, dok ga je nakon udarca Filipa Novaka spasila greda i tako se stiglo do "ruleta šesteraca" u kojem je loptica stala na pulskom broju.

Puljani će braniti naslov u finalu protiv Olmissuma, koje je na rasporedu u ponedjeljak u 19.15 sati. Olmissum je u drugom polufinalu dobio Square 6:5 izvođenjem šesteraca (2:2).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter