ZAŠTO JAKOBUŠIĆ PROZIVA KUSTIĆA?

Hajduk alibi za neuspjeh ne traži u sudačkim greškama nego u stvaranju kaotične situacije u hrvatskom nogometu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Twitter / X)

(Foto: Twitter / X)


Dok mediji zadnjih dana objavljuju snimke razgovora u VAR sobama, na djelu je providni pokušaj stvaranja meteža u završnici neizvjesnog prvenstva, piše portal sport.com.

Odmah nakon što je Komisija nogometnih sudaca HNS-a u javnoj analizi objavljene snimke potvrdila da Hajduk nije bio oštećen u utakmici protiv Varaždina, predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću nije preostalo drugo nego predsjednika HNS-a nemušto prozvati zbog toga što su u javnosti objavljene snimke razgovora iz VAR soba, piše Igor Vranić za sport.com.

Predsjednik Hajduka u borbi za naslov prvaka alibi za eventualni neuspjeh ne traži u sudačkim pogreškama nego u stvaranju kaotične situacije kao što je u zajedničkom priopćenju istaknulo šest klubova predvođenih Rijekom i Dinamom, izravnim konkurentima za naslov prvaka.

Poruka je jasna, ako HNS ne može kontrolirati sudačku organizaciju, kako će moći kontrolirati završnicu sezone u kojoj Hajduk više nije favorit za prvaka s obzirom kako momčad Mislava Karoglana igra u nastavku prvenstva.

Marijan Kustić nametnuo se kao predsjednik HNS-a koji uživa najveće povjerenje baze nakon prvoga predsjednika HNS-a Mladena Vedriša, koji je u procesu stvaranja saveza imao drugačiju društveno-političku misiju od ostalih predsjednika.

Ne mogu Kustićevu ugledu u nogometnoj bazi naštetiti ni plitke intervencije oporbenih političara, koji u predizborno vrijeme pokušavaju iskoristiti činjenicu da između HDZ-a i HNS-a znak jednakosti stoji od osamostaljenja, piše Igor Vranić za sport.com.

Naravno da Jakobušić zna da je Kustić postao predsjednik podrškom svih županijskih saveza, uključujući splitsko-dalmatinski savez kojim predsjedava nogometnoj javnosti malo poznati Marko Erceg.

Hajduk se ne može nametnuti ni u županijskom, a kamo li da ima utjecaj u Hrvatskom nogometnom savezu, piše Igor Vranić za sport.com.

Jakobušiću ne preostaje drugo nego stati na čelo armije navijača, koji su objavili rat središnjici HNS-a nedugo nakon što je Hajduk osvojio zadnju titulu prvaka pod vodstvom predsjednika Branka Grgića i Igora Štimca.

Sve su bitke izgubili dok je Zdravko Mamić vladao HNS-om!

Otkada nema Mamića, ratno stanje služi za fabriciranje neprijatelja i stvaranje atmosfere linča sudaca zbog čega je Bruno Marić podnio ostavku.

Problem je što Kustić nikada nije bio neprijatelj Hajduka!

Naprotiv!

Predsjednik HNS-a javno se založio da se snimke razgovora u VAR sobama ubuduće počnu emitirati u najgledanijim televizijim terminima ako treba.

Nije teško proniknuti tko će tada biti krivac što Hajduk  opet nije postao prvak! Rijeka ili Dinamo!, piše sport.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater