ISTRA 1961

Moris Valinčić: Hajduk će biti favorit, ali ne idemo samo da odigramo

| Autor: Ivica Cerovac
BEZ RESPEKTA PREMA DOMAĆINU - Moris Valinčić (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

BEZ RESPEKTA PREMA DOMAĆINU - Moris Valinčić (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


U Balama je u punom zamahu »akcija Hajduk«. Pred nogometašima Istre 1961 još su dva treninga prije nego što se sutra, točno u podne, ukrcaju u autobus koji će ih odvesti put Splita. U njega sigurno neće ući »kartonirani« Mario Čuić i ozljeđeni Frano Mlinar, dok je pod upitnikom Ivan Ćalušić, koji je početkom tjedna krenuo s laganim treninzima odvojeno od momčadi i pitanje je hoće li biti spreman za subotu. Fit nije niti Ante Erceg, kojeg i dalje muči tetiva, ali za očekivati je da će kod njega jedina dilema biti hoće li krenuti od početka, ili će kao protiv Rudeša ući s klupe u završnici susreta. Što se tiče atmosfere koja vlada u zeleno-žutim redovima, na nju ne treba trošiti previše riječi.

- Nakon dobrih rezultata, sve je puno ljepše i sa zadovoljstvom dolazimo na treninge, ali nema opuštanja. Šteta što nismo dobili na posljednjem gostovanju u Koprivnici, za što smo imali dobre prilike, ali i s jednim bodom iz te utakmice u dobrom smo naletu te samo trebamo ovako nastaviti dalje - rekao je Moris Valinčić. 

- Hajduk će u subotu biti favorit, ali mi sigurno nećemo otići u Split samo da odigramo utakmicu i vratimo se natrag u Pulu, već ćemo težiti tome da stignemo do pobjede, bez obzira što igramo protiv momčadi koja cilja titulu - decidiran je Valinčić. - Želimo uživati u utakmici na kojoj će nas sigurno dočekati sjajna atmosfera, poput one koju smo odigrali ljetos pred 25 tisuća ljudi. Gušt je igrati u takvom ambijentu, u kojem se osjećaš kao igrač. Nogomet se igra zbog navijača i uvijek je lijepo istrčati na punom stadionu te se i ovaj put nadam ispunjenim tribinama pred kojima ćemo, bez imalo straha, pokazati koliko smo dobri.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter