ISTRA 1961

Iskusni veznjak sanira slomljenu nogu i žali što neće moći biti dio momčadi koja će gostovati kod Hajduka

| Autor: Ivica Cerovac
OPORAVAK ČETIRI DO ŠEST TJEDANA - Frano Mlinar (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

OPORAVAK ČETIRI DO ŠEST TJEDANA - Frano Mlinar (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Igrala se 40. minuta susjedskog derbija na Rujevici kad je Lindon Selahi grubo »prizemljio« Franu Mlinara, koji se poslije ukazane liječničke pomoći uspio pridignuti i šepajući dočekati kraj poluvremena, nakon čega je u svlačionici zaključio da se ne može osloniti na desnu nogu i zatražio izmjenu.

Po povratku u Pulu odradio je rendgen i dva ultrazvuka koji nisu ukazivali na veći problem, no iskusni veznjak je osjetio da nešto nije u redu te je napravio magnetsku rezonancu koja je, deset dana nakon utakmice, pokazala kako je zadobio frakturu fibule.

- Igrao sam tijekom karijere s enormnim bolovima i imam na tom planu poprilično visok prag, ali ovo je bila drugačija vrsta boli i nakon što sam deset dana pokušavao trenirati uz osjećaj nemoći u nozi koja je propadala, nisam više izdržao te sam otišao na magnetsku koja je utvrdila točnu dijagnozu - rekao je Frano Mlinar.

- Imao sam sreću u nesreći da je prijelom bio bez pomaka, pa operacija nije potrebna već će kost zacijeliti sama od sebe, uz terapije i vježbe uz koje će se u tom dijelu noge potaknuti dodatna cirkulaciju, bitna za brže zarastanje. Kako sam te prve dane kad sam trebao nositi nekakvu imobilizaciju prohodao, liječnici su mi poslije rekli da više nema potrebe za njom, ali da određena doza opreza mora biti prisutna i da trebam izbjegavati nagle pokrete.

- Ozljede su sastavni dio nogometa, ali iz iskustva znamo da se one događaju u situacijama kad nisi miran u glavi. Utakmica u Rijeci je stigla u periodu tijekom kojeg sam s jedne strane doživio veliku sreću u životu, jer sam dobio treće dijete i pritom po prvi put bio prisutan na porodu, a s druge još uvijek imam nerazjašnjen status što se tiče budućnosti jer mi na ljeto istječe ugovor. Rečeno mi je bilo da će se to riješiti do početka zimskih priprema, ali to se nije dogodilo te mi se svašta motalo po glavi i opterećivalo me. Kao plod cijelog mog stanja, nemira i neizvjesnosti, zadobio sam prijelom noge. Bio je to pogibeljan i nepotreban start, ali nema tu nikakve zle krvi i teško mi se oteti dojmu da bi moja noga na isti start u nekog drugoj situaciji drugačije reagirala - uvjeren je Mlinar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter