NOGOMET

HNS kaznio Petkovića zbog izjave o Jarniju

(Foto: Pixsell)

(Foto: Pixsell)


Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o kazni za prvotimca Dinama Brunu Petkovića zbog neprimjerene izjave na konferenciji za medije uoči gostovanja njegova kluba u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije Roberta Jarnija.

Petković je kažnjen s 5.000 eura zbog povrede odredbe iz točke V., stavka 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a,  objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HNS-a.

Točkom V., člankom 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa, pojašnjava HNS svoju odluku.

Jarni, koji je upisao 113 utakmica i zabio 19 golova za Betis od 1995. do 1998., izjavio je prije prve utakmice šesnaestine finala Konferencijske lige između Dinama i Betisa da će navijati za svoj bivši klub, jer je “u njemu proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nije igrao”.

Petković je Jarnija, dva dana nakon izjave, javno nazvao “klaunom”. HNS je  Jarnija nakon toga razriješio dužnosti izbornika juniorske hrvatske reprezentacije jer “otvoreno navija protiv hrvatskog kluba u europskom natjecanju”.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini