ISTRA 1961

Ćalušić: Izgledalo je užasno, odmah mi je Eduardo pao na pamet

| Autor: Ivica Cerovac
BITNO DA JE KOST OSTALA ČITAVA - Ivan Ćalušić (Snimio: Jurica Galoic/Pixsell)

BITNO DA JE KOST OSTALA ČITAVA - Ivan Ćalušić (Snimio: Jurica Galoic/Pixsell)


Igrala se 79. minuta ogleda između Slaven Belupa i Istre 1961, kad je nakon starta Bujara Pllane Ivan Ćalušić, koji je 12 minuta ranije zamijenio Marija Čuića, uz bolni krik zalegao na koprivnički travnjak. Ulovio se pritom za desnu nogu, istu onu na kojoj su mu početkom prošle sezone »stradali« križni ligamenti, a usporena snimka nije budila previše optimizma. No, premda se vidjelo na njemu kako je »bliski susret« ostavio traga, mladi Splićanin se nakon ukazane liječničke pomoći pridigao i ostao na terenu.

- Odšepao sam nekako od sredine terena do domaćeg kaznenog prostora i odmah mi je stigla lopta, a ja sam je primio kao da se ništa nije desilo, gurnuo na stranu i nastavio igrati. To vam je jednostavno tako, kad ste unutra idete do kraja. Bio sam u tim trenucima vruć i izgurao tih 15-ak minuta do kraja utakmice tijekom kojih nisam osjećao pretjeranu bol, premda se već vidjelo da mi je zglob natečen. Želio sam iskoristiti minute koje sam dobio, a kad sam se poslije ohladio, nisam mogao izići iz svlačionice - prisjetio se Ivan Ćalušić.

- Komentator je u tom trenutku zastao, jer nije znao što će izgovoriti. Pomislio je da je noga pukla, a nakon takve njegove reakcije svi su se prepali te mi je puno ljudi poslalo poruku da vide kako sam. Stvarno je užasno izgledalo, odmah mi je Eduardo prošao kroz glavu i nisam mogao pogledati snimku do kraja - priznao je Ćalušić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter