ISTRA 1961

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li trener Paolo Tramezzani u subotu mijenjati veznu liniju

| Autor: Roberto Car
VRAĆA SE U KONKURENCIJU - Frano Mlinar (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

VRAĆA SE U KONKURENCIJU - Frano Mlinar (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Nešto više od 180 minuta igre prošlo je otkako je talijanski trener Paolo Tramezzani zamijenio Davida Catalu na klupi pulskog prvoligaša. Dovoljno da se izvuku prvi zaključci viđenoga u 1:0 domaćoj pobjedi nad Osijekom i 1:1 gostujućem remiju s Varaždinom. Ono što odmah upada u oči je agresivniji nastup »zeleno-žuitih«, odnosno igra ton kojoj daju dva »pit bulla« u sredini terena, Slavko Blagojević i Oleksandr Petrusenko. Baš su njih dvojica ključni igrači u nastojanju da pulska momčad slijedi temperamentnog Talijana. S njima ispred uigrane zadnje linije niti Osječani, niti Varaždinci nisu previše prijetili Majkiću. S druge strane, vidljivo je da u napadu ima još jako puno prostora za napredak, a u tom će pravcu sigurno pomoći povratak Lisice, Lawala i Matheusa koje Tramezzani dosad nije mogao puno koristiti.

Talijanski stručnjak na pulskoj klupi u ove se dvije utakmice oslonio na ono što je zatekao po dolasku. Nije mijenjao niti obranu, niti napadačku trojku te se tek očekuju njegovi prvi potezi na planu startnih 11. Jedna će promjena biti prisilna jer je strijelac vodećeg gola u Varaždinu Dario Marešić zaradio treći žuti karton te će preskočiti ogled s Rudešom u subotu na »Drosini«. S obzirom na to da će Luka Bradarić i proljetnu polusezonu provesti na posudbi u Dugopolju, na raspolaganju su tek dva mlada reprezentativna stopera, Iurie Iovu i Ville Koski. Postoji i opcija s vraćanjem Ivana Ćalušića na stopersku poziciju, no prvo treba vidjeti kakve je prirode njegova ozljeda koju je zadobio u petak.

Jednako tako, bit će zanimljivo vidjeti hoće li trener Tramezzani mijenjati veznu liniju koja mu je dobro odradila posao protiv Osijeka i Slaven Belupa jer se u kadar nakon odrađene kazne vraća Antonio Maurić, a očekuje se i oporavak Frana Mlinara. Dosad je uz dvojicu defanzivnih veznih koristio i iz Hajduka znanog mu Marija Čuića kao ofenzivnog veznog, odnosno igrača koji je trebao loptama »hraniti« Ercega, Ekonga i Vuka. Povratkom Maurića, koji je »projekt kluba« ali i igrač koji sad već podjednako kvalitetno igra u oba smjera te iskusnog Mlinara koji je glavni »play« u pulskoj igri, morat će Tramezzani dobro odvagnuti kako će posložiti »srce« momčadi. Pogotovo što u subotu na »Drosinu« dolazi »fenjeraš« Rudeš i sve osim pobjede Istre 1961 bilo bi iznenađenje, ali i neuspjeh. Međutim, treba podsjetiti kako je Rudeš prvi bod sezone osvojio baš na pulskom gostovanju jer je u 6. kolu taj dvoboj završio bez golova. Stoga, za razliku od prva dva susreta u kojima je vodio pulsku momčad, a u kojima je naglasak bi više nadefanzivnoj igri, sad Tramezzani treba posložiti i pulski napad koji ove sezone ne stvara puno prilika. Protiv Osijeka je iskorištena jedna od dvije prilike za gol, druga je bila ona kad si je Erceg dao prejak for, dok su u Varaždinu Puljani upiutili tri udarca u okvir gola. Za pobjedu nad Rudešom trebat će stvoriti više prilika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter