ISTRA 1961

Mario Čuić: Nakon pobjede s guštom se trenira, a nakon poraza nije vam ni do čega

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: nkistra.com)

(Foto: nkistra.com)


Dugo su navijači Istre 1961 čekali utakmicu na kojoj će njihovi ljubimci napokon pospremiti loptu u protivničku mrežu, od 1. prosinca prošle godine kad je to pošlo za nogom Darwinu Matheusu i Mateju Vuku u domaćoj 2:0 pobjedi nad Varaždinom. Uslijedilo je potom 0:0 u Velikoj Gorici te uvjerljivi poraz od Lokomotive (0:3), da bi nakon zimske stanke »zeleno-žuti« još dvaput kapitulirali bez ispaljenog metka, od Dinama (0:1) i Rijeke (0:3). Koštao je poraz u susjedskom derbiju Davida Catale trenerske pozicije i na klupu je sjeo Paolo Tramezzani, kojeg je u debiju razveselio Emmanuel Ekong, pogotkom za trijumf nad Osijekom. Jučerašnji jutarnji trening u Balama je stoga odrađen s osmijehom od "uha do uha".

- Tako vam je to u sportu, kad pobijedite odmah s guštom idete na trening i sve postavljene zadatke odradite s lakoćom, a kad izgubite nije vam ni do čega - rekao je Mario Čuić, veznjak Istre 1961.

- Imali smo odmah kratku analizu subotnje utakmice, o kojoj ćemo još razgovarati tijekom ovog tjedna. Trener nam je rekao da je zadovoljan s većinom stvari koje je vidio, pogotovo s obrambenim dijelom gdje smo bili energični i kompaktni te nismo dozvolili Osječanima da nam stvore ozbiljniju priliku. Bio je svjestan da u tri dana što smo proveli zajedno nije mogao puno toga promijeniti pa je više s nama radio na mentalnom dijelu, nego na taktici. Tražio je od nas da nam želja i zalaganje budu na najvišem nivou, to je dobio i rezultat nije izostao. Željeli smo u nastavku susreta, ako je ikako moguće, zabiti drugi gol i tako riješiti pitanje pobjednika. Teren je bio sve lošiji i nije se na njemu dalo previše igrati pa u tome nismo uspjeli, no blok nam je ostao čvrst i na kraju je sve dobro ispalo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter