Započela je Mini ulica

U U-11 nokaut fazu su izborili Škola nogometa Mandalena i Pazinka, a u U-15 porečki Jadran i Pazinka

| Autor: Ivica Cerovac
Detalj s U-11 utakmice Galižana - Novigrad (Foto: Futsal Pula)

Detalj s U-11 utakmice Galižana - Novigrad (Foto: Futsal Pula)


Započela je "Mini ulica". Na pozivnom turniru za mlade igrače nastupa po 24 ekipe u dva uzrasta, U-11 i U-15, koje su podijeljene u osam grupa. Prvog natjecateljskog dana na U-11 turniru, koji je doživio svoje 16. izdanje, na rasporedu su bili susreti u grupama A i E. U grupi A četvrtfinalnu vizu s dvije je pobjede izvukla Škola nogometa Mandalena.

Furiozni Porečani

U prvom susretu su mali Marčanci svladali Muntić, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Emanuel Kliba. U njihovom drugom susretu u štinjanskoj mreži završile su dvije lopte koje su tamo pospremili Antonela Petričević, čisto da pokaže kako i curice u nogometu mogu biti ravnopravne s dečkima, i Filip Cvitić. U ogledu vrijednom druge pozicije u grupi, Štinjan je u vodstvo doveo Josip Kelečić, na što je Muntić odgovorio s četiri pogotka. Dva je potpisao Gabrijel Peruško, dok su se po jednom u strijelce upisali David Pranjić i Donat Peršić.

Drugi četvrtfinalist postala je Pazinka, najbolja u grupi E. Pazinjani su upisali dvije pobjede te pritom niti jednom nisu kapitulirali. Galižanu su svladali s 3:0, a po jedan su pogodak postigli Niko Grah, Vito Banko i Karlo Ivetić. Grah je bio strijelac i u drugom susretu, odigranom protiv Novigrada, koji je i odlučio pobjednika. Mladi Novigrađani su se potom oprostili od turnira uvjerljivom 6:0 pobjedom nad Galižancima. U nju je dva pogotka ugradio Roko Šurda, a po jednog Lukas Bertoša, Nikolas Katalinić, Rikardo Jermaniš i Marko Čakarun.

Turnir za U-15 uzrast stigao je do šestog izdanja, a prvog dana aktivne su bile ekipe okupljene u grupama E i H. U grupi E do prvog je mjesta s dvije dominantne predstave stigao Jadran, a da mladi Porečani misle ozbiljno, osjetili su na svojoj koži polaznici Škole nogometa Mandalena. Susret je završio s 14:0, a peterostruki strijelac Gjoni Đerđaj istaknuo je kandidaturu za najboljeg topnika turnira. U toj bi mu utrci konkurent mogao biti suigrač Lukas Banko, koji je triput bio precizan, dva je pogotka postigao Luka Deković, a po jednom su se u strijelce upisali Mihael Gugenski, Ervin Bon, Andrea Dobrilović i Filip Ritoša. Jadran je prolazak u nokaut fazu potvrdio pobjedom nad Žminjem koji je uspio anulirati početni zaostatak, no potom su Porečani prebacili u višu brzinu i još pet lopti pospremili u protivničku mrežu. Dva je pogotka potpisao Banko, a po jednog Bon, Deković, Đerđaj i Leo Lalić, dok je varljivu nadu Žminju vratio Andrija Rudan. Rudan je bio strijelac i u ogledu protiv Škole nogometa Mandalena, gdje je za konačnih 2:0 precizan bio Leon Galant.

Spektakl na kraju

U grupi H do prvog je mjesta s dvije pobjede stigla Pazinka. Protiv Iskre iz Vineža završilo je 6:0, uz dva pogotka Lukasa Sardoča, dok su po jednog postigli Jan Ladavac, Niko Bevčar, Teo Pilat i Leon Jocikj. Puno je neizvesnije bilo protiv Smoljanci Slobode, gdje je pobjedu Pazinjanima donio Pilat, strijelac jedinog pogotka na susretu. Kraj prvog natjecateljskog dana donio je i najdramatičniji susret u kojem je Smoljanci Sloboda povela s 3:0, primila potom četiri uzastopna pogotka i na kraju poravnala, da bi u izvođenju šesteraca uspješniji bili Vinežani. Za Iskru je hat-trick postigao Armin Trumić i jedan pogodak Leo Bernaz, dok su Smoljanci imali dvostrukog strijelca u Roku Špeliću, a po jedan su pogodak pridodali Luka Galant i Grgo Orlić.

Semafor

U-11, grupa A, rezultati: Škola nogometa Mandalena - Muntić 1:0, Muntić - Štinjan 4:1, Štinjan - Škola nogometa Mandalena 2:0. Poredak: Škola nogometa Mandalena 6, Muntić 3, Štinjan 0 bodova. Grupa E, rezultati: Galižana - Pazinka 0:3, Pazinka - Novigrad 1:0, Novigrad - Galižana 6:0. Poredak: Pazinka 6, Novigrad 3, Galižana 0 bodova.

U-15, grupa E, rezultati: Žminj - Škola nogometa Mandalena 2:0, Škola nogometa Mandalena - Jadran 0:14, Jadran - Žminj 6:1. Poredak: Jadran 6, Žminj 3, Škola nogometa Mandalena 0 bodova. Grupa H, rezultati: Iskra - Pazinka 0:6, Pazinka - Smoljanci Sloboda 1:0, Smoljanci Sloboda - Iskra 6:7 - 6m (4:4). Poredak: Pazinka 6, Iskra 1, Smoljanci Sloboda 1 bod.

Sutra

Raspored, U-11, grupa D: Medulin 1921 - Rovinj (8.30), Rovinj - Funtana (10.30), Funtana - Medulin 1921 (12.30); grupa G: Istra 1961 - Veli Vrh (9), Veli Vrh - Rudar (11), Rudar - Istra 1961 (13). U-15, grupa A: Ližnjan - Veli Vrh (9.30), Veli Vrh - Funtana (11.30), Funtana - Veli Vrh (13.30), grupa D: Istra Pula - Muntić (10), Muntić - Vodnjan (12), Vodnjan - Istra Pula (14).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter