Pulski prvoligaš danas gostuje kod Gorice

Matej Vuk: Želimo istaknuti naše vrline, a sakriti naše mane

| Autor: Ivica Cerovac
PRIŽELJKUJE SVOJ TREĆI GOL GORICI - Matej Vuk (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

PRIŽELJKUJE SVOJ TREĆI GOL GORICI - Matej Vuk (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Samo se dva kluba mogu pohvaliti da ove sezone ne znaju za poraz u vlastitom dvorištu, Rijeka i Gorica. U Velikoj Gorici su do boda uspjeli stići samo Varaždin i Slaven Belupo, dok su se praznih ruku iz Turopolja, uz Lokomotivu i Rudeš, kući vratili Hajduk, Dinamo i Osijek. Danas će, na utakmici koja će započeti u 14.50 sati, neugodnu tradiciju po goste pokušati srušiti Istra 1961 te tako uzvratiti domaćinu za minimalni poraz upisan u devetom kolu na »Drosini«.

Golovi

- Nismo se tijekom ovog tjedna previše osvrtali na domaći poraz od Gorice, jer ta je utakmica bila prije skoro tri mjeseca te mi definitivno nismo ta ista momčad. Puno smo se u međuvremenu podigli u svim segmentima te danas samo moramo ponoviti sve one stvari koje radimo na treninzima i vjerovati u pobjedu - rekao je Matej Vuk, krilni napadač Istre 1961. - Lošije smo krenuli u sezonu, što je i normalno kad se preko ljeta promijeni puno igrača te nije lako odmah sve to posložiti da izgleda kako treba. To vam je proces koji manji klubovi stalno doživljavaju, jer drugačije ne mogu opstati i jednostavno su primorani da prodaju igrače, ali sada sve to fino izgleda i na dobrom smo putu da ostvarimo rezultate kakve smo imali u prošloj sezoni, pa čak i da ih nadmašimo.

U prvom ovosezonskom srazu s Goricom Vuk je odigrao prvo poluvrijeme, a onda ga je u nastavku zamijenio Čuić.

- Ta je utakmica naličila ovoj u Kupu s Varaždinom, jer smo nadigrali protivnika, imali sve u svojim rukama i na kraju izgubili - prisjetio se Vuk. - Danas nas čeka prava domaćinska momčad koja teško gubi na svom terenu, ali ta statistika nam nije bitna i cilj nam je pobijediti. Znamo da to možemo napraviti, vjerujemo u sebe i sad se samo trebamo koncentrirati kako bismo u prvi plan izbacili naše vrline, a mane sakrili ili ih poboljšali. Važno će biti da dobro uđemo u utakmicu i rano ne primimo neki gol te ako u tome uspijemo, onda će sve biti kako treba. Gorica je sigurno dobra momčad, tu nema dvojbe, ali nije protivnik kojeg se ne može dobiti. Njihova trenutačna četvrta pozicija na ljestvici možda i nije realna, jer su odigrali nekoliko utakmica u kojima su se provukli u zadnjim minutama.

Za Vuka će današnja utakmica biti povratak na mjesto sreće, jer je u Velikoj Gorici upisao svoj debi za Istru 1961 i praktički u prvom kontaktu s loptom postigao prvijenac u zeleno-žutom dresu.

- Bio sam potom strijelac i na sljedećoj utakmici u Puli te idem danas probati stići do trećeg pogotka, da se Gorica poravna sa Slaven Belupom kojem sam dosad triput zabio - zaželio je Vuk. - Obje te utakmice završile su remijem, a najveća radost za igrača je kad zabiješ na utakmici koju tvoj klub pobijedi. Predstavlja to dvostruko zadovoljstvo i dat ću sve od sebe da se to ponovi u Velikoj Gorici. Naravno da me vesele golovi koje sam postigao, ali znam da mogu još više i pokušat ću već danas »podebljati« te brojke, a možda upisati i koju asistenciju, da mi u toj rubrici ne stoji nula.

Nakon što se u prošlom prvenstvu niti jednom nije upisao među strijelce, ova sezona podsjeća na 2020/2021 kad je Vuk, kao posuđeni igrač Rijeke, bio najbolji strijelac Istre 1961. U leđa gleda jedino Ercegu, a ukupno je dogurao do devet pogodaka u 53 odigrane prvenstvene utakmice za klub koji se u svojoj prvoligaškoj povijesti može pohvaliti tek s desetoricom igrača s dvoznamenkastim brojem postignutih golova.

Sloboda

- Sigurno u mojoj učinkovitosti ulogu igra i kontinuitet, jer sam spojio šest utakmica u kojima sam bio starter, ali isto tako moram priznati da mi igra koju je postavio trener Catala više paše od načina kako se igralo kod trenera Garcije. On mi je zadavao neke teške zadatke, nisam prema gore imao slobodu kretanja i samim tim sam teže ulazio u šanse, dok se sada u završnih 30 metara mogu prepustiti instinktu i svom izboru. Premda, treba reći i da sam se lani vratio u Pulu nakon perioda u Rijeci tijekom kojeg nisam dugo igrao i nije mi bilo lako dostići željenu razinu. Sada sve to puno bolje izgleda, zadovoljan sam kako igram te ću nastojati biti još bolji i učinkovitiji - istaknuo je Vuk. - Nisam znao za taj podatak vezan uz najbolje klupske strijelce, ali sigurno da me veseli biti u tom probranom društvu i jedino što mogu obećati je da ću pokušati još rasti na toj ljestvici.

Dosta će toga danas ovisiti i o terenu, a premda je onaj u Velikoj Gorici puno bolji od pulskog, eventualna kiša bi poprilično toga mogla promijeniti. Dovoljno se sjetiti finala Kupa protiv Dinama.

- Teren u Velikoj Gorici je mekan i čim padne malo kiše postane gnjecav, ali nakon »Drosine« nama je svaki teren dobar. Navikli smo na loše i gdje god da nas se stavi, teren nam neće predstavljati problem - zaključio je Vuk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter