"Moja ulica, moja ekipa 2023"

Antonio Vekić uz pomoć deseteraca do prvog hat-tricka

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Drugi natjecateljski dan na 34. "Ulici" otvorio je susret u kojem su se sučelili MNE Yanmari i Toronto AP Lab. Po imenima igrača, ovi su potonji bili favoriti, ali papirnate prognoze nisu previše zanimale njihove protivnike, haklersku družinu iz Savičente, koju je već u petoj minuti u vodstvo doveo Toni Tošić. Ostalo je tih 1:0 do 26. minute kad je poravnao Antonio Mionić, a onda je uslijedila dramatična završnica u koju su obje ekipe ušle s po četiri akumulirana prekršaja. Nismo dočekali prvi deseterac na ovogodišnjem turniru, ali zato jesmo prvi "rulet sedmeraca". On je najprije donio prednost Torontu, jer je u drugoj seriji Floridan poslao loptu preko gola, no uslugu je odmah na isti način vratio Matteoni, da bi u trećoj seriji, nakon što je Banović bio precizan, Bobić umjesto mreže zatresao gredu i tako smo dobili prvog sudionika drugog kola - MNE Yanmari.

Povratak na pretkolo donio je dvoboj u kojem su snage odmjerili Wibit Istra i Flamengo CB "S". Mreže su na njemu mirovale do 36 sekundi prije kraja prvog poluvremena, kad je Flamengo u vodstvo doveo David Luchesi, no malo je "žive igre" bilo potrebno da se situacija na terenu u potpunosti promijeni. Kad je nakon pauze susret nastavljen, 44 sekunde bile su dovoljne Nikolasu Dabiću da poravna, a isti je igrač dvije minute kasnije još jednom bio precizan za 2:1. Postao je tako Dabić prvi dvostruki strijelac na turniru, a kako su do kraja susreta mreže mirovale, njegova su dva pogotka bila dovoljna Wibitu da izbori plasman u prvo kolo.

Uslijedio je novi ogled pretkola, ali on je odigran u poprilično nižoj brzini i lakšem ritmu jer su po prvi put na ovogodišnjoj "Ulici" na parket istrčali veterani. Čast da otvore sedmo izdanje turnira za igrače u najboljim godinama, spremne da pokažu kako još uvijek nisu rekli svoju posljednju riječ na nogometnom terenu, ali i još spremnije da sreću ili tugu po okončanju utakmice "ubiju" za šankom, dobili su Zauder Film i Recreativo Retro. Liječnička služba nije bila primorana niti jednom intervenirati i to je najvažnija vijest s ove utakmice, koju su obilježila dva majstorska poteza. Autor prvog bio je Toni Miletić, koji je u 17. minuti izveo pravi slalom kroz protivničke redove i nakon odigranog duplog pasa doveo Zauder Film u vodstvo. Njega je dvije minute kasnije "poduplao" Vasilije Čurčić, koji je najprije primio loptu na prsa leđima okrenut protivničkom golu, da bi je potom iz okreta poslao u mrežu. Bila je to potvrda pobjede, jer sve što su "rekreativci" potom uspjeli napraviti bilo je da postignu počasni pogodak, kojeg je u pretposljednjoj minuti susreta potpisao Dean Cvitić.

Vratili smo se potom glavnom turniru, na kojem je MNK Stoja Daltons bar s "petardom" ispratila u gledalište Tango Karbon. U prvom poluvremenu postignut je samo jedan pogodak zahvaljujući Stefanu Stošiću, početkom nastavka prednost Stoje "poduplao" je Antonio Vekić, a onda su hakleri Tanga dogurali do pet akumuliranih prekršaja i po prvi put smo na tekućoj "Ulici" vidjeli deseterac. Njega je u 26. minuti propustio realizirati Luka Miškulin, koji se u nastavku akcije iskupio za taj promašaj uguravši treću loptu u protivničku mrežu. Do kraja susreta Stoja je dobila još dva deseterca, ali ovog puta je odgovornost preuzeo Vekić koji je dvaput bio precizan te smo tako vidjeli i prvi hat-trick.

U drugo kolo prošli su Slipci Istra Ferrum, polufinalisti "Ulice" iz 2018. godine, koji su također postigli pet pogodaka, ali njih su potpisala petorica različitih igrača. Prva dva zabili su Mauro Mišan i Mladen Prodanović, potom je za MNK Kavron precizan bio Antonio Jurić, da bi u završnih osam minuta uvjerljivi trijumf Slipaca potvrdili Tomas Dadić, Robert Botić i Matija Mišan.

Nakon dva susreta lišena neizvjesnosti, uslijedio je jedan u kojem je definitivno nije nedostajalo. Toni Ružić i Stefano Širol dvaput su donijeli prednost Valdebeku koju su "poništili" Toni Kulenović i Karlo Peršić, a onda je 17 sekundi prije kraja, kad su svi već razmišljali o sedmercima, Eduardo Doblanović pronašao put do mreže i donio pobjedu Goničima.

Dramatičan je bio i dvoboj kojim je zaključen drugi dan. Fažanska Investa u 11. je minuti vodila s 2:0 zahvaljujući golovima Slavena Sandića i Matea Butkovića, do 18. minute su stvari na početak vratili Anas Šuke i Dino Cukon, da bi 46 sekundi prije kraja potpuni preokret i pobjedu za MNE Bjei zaključio Noah Vodinelić.

Nedjelja: Pizzeria Peroj - Tubus (18), Novo naselje Pazin - Uljanik Orfej (veterani - 18.40), Domino Maling - Vita Leva Elektrometal juniori (19.20), CB Manhattan - Šijana Spartans GB Campo (20), MNE Veruda - C.I. Valle (20.40), Cocoaz bar - Combo Adriatico TDK (21.20), MNE Random - Boa Sorte (22).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter