moja ulica, moja ekipa

Održan ždrijeb: Na 34. izdanju "Ulice" sudjelovat će 70 ekipa

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U Sport caffeu Doma sportova "Mate Parlov" održan je ždrijeb malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2023".

Pulski turnir, koji je startao 1978. godine te potom nakon 12 godina pauze opet zaživio 2004. godine, dočekao je svoje 34. izdanje. Na njemu će nastupiti 70 ekipa u glavnom dijelu turnira i njih 20 u veteranskom, čijim dijelom mogu biti isključivo igrači rođeni 1985. godine i stariji. Utakmice ova dva turnira igrat će se svakim danom, dok će vikendi biti rezervirani za "Mini ulicu" koja će okupiti po 24 ekipe u dva dobna uzrasta, U-11 i U-15.

"Ulica" će započeti 8. prosinca i prva utakmica na rasporedu je u 20.30 sati, igrat će se svaki dan izuzev za Badnjak i Božić, a kulminacija pulskog "prosinačkog ludila" uslijedit će 26. prosinca, kad slijedi finalni dan. Na njemu ćemo dobiti nove "heroje ulice" te saznati koje će četiri družine između sebe podijeliti nagradni fond u iznosu od četiri tisuće eura, dok će se na veteranskom turniru najboljima dijeliti 1.050 eura i tu će četvrtoplasirana momčad kući otići praznih ruku.

Za razliku od "Mini ulice" gdje tijekom ždrijeba nije bilo povlaštenih ekipa i »ples kuglica« bio je jedini kriterij po kojem su se popunjavale grupe, na preostala dva turnira neće biti grupa, ali su zato postavljena četiri nositelja koji prije polufinala neće moći međusobno odmjeriti snagu. Kriterij za njihovo određivanje bio je minuli rad, odnosno ostvareni rezultati na tri posljednje "Ulice".

Po njima, prvi nositelj bit će Domino Maling, koji će ove godine nastupiti bez svojih glavnih uzdanica. Bit će to prilika koju bi mogli iskoristiti drugi nositelj, pazinski Plavi put, koji bi nakon dva treća mjesta upisana 2019. i 2021. godine te drugog osvojenog lani, napokon mogao završiti na pobjedničkom tronu.

Pazinjanima na ruku ide i činjenica kako ove godine u turniru neće biti Stella Šijana Juniorsa, koji su po svojim prijašnjim rezultatima zaslužili ulogu trećih nositelja. Izostankom mladih Šijanaca, na njihovu će se poziciju pomaknuti MNE Veruda, dok su u četvrte nositelje promovirani oni koji su bili prvi ispod crte, Pizzeria Jupiter klinci. Kod veterana zvučnih izostanaka s ovogodišnjeg turnira nije bilo, pa su uloge nositelja preuzele ekipe koje su za to bile i predviđene - Stella Šijana, Jaši, Spektar Gradnja Umag i Vita Leva Elektrometal Poreč.

Brojke prijavljenih ekipa ostale su na prošlogodišnjoj razini, kad je na "Ulici" nastupila 71 ekipa u glavnom, i njih 17 u veteranskom turniru, a hoće li "status quo" biti i što se tiče onih najboljih, saznat ćemo 26. prosinca pred, u to ne treba niti sumnjati, ispunjenim tribinama Doma sportova "Mate Parlov". Domino Maling i Stella Šijana brane naslove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter