euro 2024

Izbornik nakon ždrijeba u Hamburgu: "Dobili smo najtežu skupinu, ali znamo što je naš cilj"

| Autor: Novi List
Luciano Spalletti, Zlatko Dalić, Luis de la Fuente i Sylvinho (Foto Reuters)

Luciano Spalletti, Zlatko Dalić, Luis de la Fuente i Sylvinho (Foto Reuters)


Izbornik Zlatko Dalić u pratnji predsjednika HNS-a Marijana Kustića bio je u Hamburgu na ždrijebu skupina EURO-a:

– Najteža grupa. Igramo protiv aktualnog prvaka Europe, aktualnog osvajača Lige nacija i mi kao treći na svijetu. Po tome je najteža grupa. Prva je utakmica Španjolska u Berlinu, bit će spektakl. Teški suparnici –  prve su Dalićeve reakcije nakon ždrijeba.

– Talijani su prvaci Europe, imaju kvalitetu. Albaniju moramo dobro proučiti. Bili su dobri u kvalifikacijama. Treća utakmica protiv Italije trebala bi odlučivati. Nadam se da ćemo biti zdravi. To mi je najvažnije. Znamo što je naš cilj, prolazak grupne faze – dodao je izbornik, koji dobro zna da će njegova selekcija u Njemačkoj uživati veliku podršku navijača.

– Imamo tri grada, Berlin, Leipzig i Hamburg na sjeveru. Moramo riješiti kamp. Bit će velika podrška navijača, imat ćemo jako dobre uvjete – poručio je Dalić.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na ždrijebu u Hamburgu predstavljali su pored Dalića i Kustića, prvi dopredsjednik Saveza Ante Vučemilović Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina,  pomoćnik Ivica Olić, team menadžerica reprezentacije Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter