puležani danas dočekuju Torcidu

Vukmir: Branimo naslov pobjednika Kupa i jedino što nas danas zanima je izboriti plasman na "final eight"

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto MNK Olmissum)

(Foto MNK Olmissum)


Na žalost Stanoinvest Futsal Pule, studeni je "iscurio". Četiri je prvenstvene utakmice pulski prvoligaš odigrao u pretposljednjem mjesecu u godini, od čega tri na gostujućim parketima te upisao četiri pobjede vrijedne vodeće pozicije na ljestvici.

- Kad je sezona krenula nismo bili najbolje posloženi, što je bilo i za očekivati jer je došao novi trener i dosta novih igrača. Trebalo je proći neko vrijeme da se uigramo i u prvim utakmicama nismo pokazali svoje pravo lice - rekao je Niko Vukmir.

- Dizali smo se iz kola u kolo te nitko sretniji od nas sad kad se sve poklopilo i ide nam ovako dobro. U naletu smo, ali ništa to nije slučajno. Svi smo sto posto unutra, nikad nismo bili ovako profesionalni i to se vidi i naplaćuje na terenu. Isplatio nam se sav uloženi rad i činjenica da smo prije svih krenuli s treninzima.

Opravdati status

Kad se na četiri prvenstvena trijumfa pridoda i onaj upisan u šesnaestini finala Hrvatskog kupa, kad su Puljani u Zagrebu svladali domaću Uspinjaču, pobjednička serija stigla je do brojke pet, a prilika za produžetak uspješnog niza pružit će se danas.

Fokus će se s prvenstva opet prebaciti na Kup, u kojem će Puljani u osmini finala, s početkom u 20 sati, danas ugostiti splitsku Torcidu.

- Ždrijeb nam baš nije bio naklonjen te i u drugom kolu igramo protiv prvoligaša, ali nećemo se žaliti jer kao što smo mogli dobiti lakšeg protivnika, mogli smo i težeg te puno prije same završnice Kupa biti primorani igrati derbi - istaknuo je Vukmir.

- Torcidu smo bez većih problema svladali u prvom kolu na njenom parketu te znam da sada svi očekuju da lako prođemo Splićane i u Kupu. No, mislim da će biti egal utakmica na gol-dva razlike. Neovisno o tome da li će nas visoko pritisnuti, ili čekati na svojoj polovici terena, bit će nam komplicirano igrati s njima. No bez obzira na sve, danas ćemo biti favoriti te očekujem da ćemo taj status i opravdati.

Braniti naslov

Splićani su ove sezone na domaćem parketu svladali Olmissum i remizirali sa Squareom, a da ih se ne smije podcijeniti niti na gostovanjima potvrđuju pobjede nad Osijekom i Uspinjačom te minimalni poraz od Dinama.

- Torcida je nakon dva kola promijenila trenera, na klupu se vratio Matenda koji ih je vodio prošle sezone i s njim je krenuo uzlet. Sada im nositelji igre više vremena provode na terenu te su kao momčad odlično izgledali do posljednjeg kola, kad je njihov nalet prekinulo Novo vrijeme. No, čak i na toj utakmici, koju su uvjerljivo izgubili, Splićani nisu tako loše izgledali koliko su Makarani pružili sjajnu predstavu - naglasio je Vukmir.

- Na ruku im ide činjenica što u prvenstvu imaju komfornu situaciju. Pred početak sezone glavni im je cilj bio što prije osigurati ostanak, a kako su se brzo odvojili od začelja ljestvice, sigurno su im i u Kup ambicije porasle. Dobro su posloženi, igraju iznad svih očekivanja te se sigurno neće tek tako predati, ali mi branimo naslov pobjednika Kupa i jedino što nas danas zanima je izboriti plasman na "final eight".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter