prijave u tijeku

Najavljeno 34. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2023.": Do sada prijavljeno 56 ekipa

| Autor: Jelena Milović
Domino Maling, prošlogodišnji pobjednici (Arhiva Glasa Istre)

Domino Maling, prošlogodišnji pobjednici (Arhiva Glasa Istre)


U pulskoj Gradskoj palači danas je najavljeno 34. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2023.". Turnir počinje naredni petak, 8. prosinca, i trajat će do 26. prosinca. Trenutno je prijavljeno 56 ekipa, a organizator je uvjeren da će i ove godine dostići prošlogodišnje brojke prijavljenih ekipa. Tada je na turniru sudjelovalo 71 ekipa u seniorskom djelu, 19 u veteranskom, uz po 24 ekipe u U-11 i U-15 kategoriji. Prijave traju do 2. prosinca, kada će biti izvlačenje u 19 sati u Domu sportova Mate Parlova.

- Pred nama je 34. izdanje seniorskog turnira, 16. Mini ulica U-11, 7. izdanje veteranskog turnira, kategorija koju smo uveli nakon što smo preuzeli organizaciju turnira te 6. izdanje Mini ulice U-15. Zahvaljujem svima onima koji su nam pomogli da turnir ovako izgleda. Ovogodišnje izdanje donosi i pojedine novitete u pravilima. U kategoriji U-15 igrat će se klasični futsal. Promjena će doći i kod akumuliranih prekršaja; deseterac će se pucati već nakon petog prekršaja, a to smo uveli kako bi igra bila dinamičnija. Time ćemo vidjeti i više golova, zbog kojih publika i dolazi u dvoranu - pojasnio je Valter Cetina, predsjednik Malonogometnog kluba Stanoinvest Futsal Pula koji je organizator "Ulice".

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)Valter Cetina, Filip Zoričić i Nives Pelko Mrvčić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić izrazio je zadovoljstvo nastavkom ovog turnira te naglasio značaj njegove tradicije. Ovom prilikom pohvalio je i uspjeh MNK SF Pula, koji je trenutno prvi u Prvoj SuperSport HMNL-u.

- Ta se lijepa priča prelijeva i na sam turnir - istaknuo je gradonačelnik. - Drago mi je da smo kao Grad partneri ovog turnira, a on se nastavlja nakon Sajma knjige. U isto vrijeme je i Advent, tako da turnir dodatno donosi pravi šušur u grad i u dvoranu. Treba čuvati tradicionalne vrijednosti grada, a ovo je jedna od tih gradskih priča.

Zoričić je ujedno zahvalio organizatorima i njihovim partnerima. Nives Pelko Mrvčić, direktorica Regionalnog centra Sjeverni Jadran Zagrebačke banke, jednog od pokrovitelja turnira, naglasila je da se radi o jednom od najmasovnijih i najpoznatijih malonogometnih turnira na nivou Hrvatske.

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)Nives Pelko Mrvčić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

- Ove godine smo u ulozi jednog od pokrovitelja i drago nam je da podržavamo jednu ovako lijepu priču. S obzirom da smo važan dio priče gospodarskog života ove regije, normalno je i prirodno za očekivati da podržavamo ovakve sportske inicijative i projekte, što je dio našeg društveno odgovornog poslovanja. Ono što nas veseli jest da se radi o dugogodišnjoj tradiciji, pa čestitam entuzijastičnim organizatorima, s obzirom da se radi o okupljanju velikog broja igrača. Osobno me veseli da je naglasak na mladim nogometašima i djeci koja se bave sportom, a zajedno kroz njih gradimo svi zajedno timski i sportski duh - rekla je ovom prilikom Pelko Mrvčić.

Cetina je na kraju pozvao sve sugrađane, ali i sve stanovnike Istre, da budu dio turnira na kojem će zasigurno imati što vidjeti. Kroz dvoranu tijekom prosinca i trajanja turnira prođe od 15 do 20 tisuća ljudi, što govori o dosadašnjem interesu, a organizator vjeruje da će tako biti i ove godine.

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)Valter Cetina (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

- Svi ljudi koji vole sport, a posebno nogomet, bit će s nama rado u dvorani. Ove godine planiramo staviti i jednu kućicu ispred, pa ćemo imati pravi ugođaj adventa - zaključio je Cetina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter