newcastle - psg

Howe: Osjećam veliku nepravdu

| Autor: Igor DUVNJAK
JUNAK I TRAGIČAR - Mbappe i Livramento (Foto Reuters)

JUNAK I TRAGIČAR - Mbappe i Livramento (Foto Reuters)


U Parizu huk, u Milanu muk, tako je poslije duela velikana u kojem je dortmundska Borussija na San Siru Milana polako "rastavljala na sastavne djelove" osiguravajući plasman u iduću fazu LP-a i na PSG-ovo spašavanje poraza od Newcastlea "osam minuta poslije dvanaest", spašavanje domaćina od poraza penalom na isteku dugometražne sudačke nadoknade vremena.

Gnjusna odluka

Crno-bijeli iz Newcastlea su još u prvoj trećini igre "dali šah" domaćim favoritima koji su gubili duge 74 minute od kada su vodili, sve nakon velike greške Donarumme. Jednom od favorita za osvajanje LP-a prijetili su još jednim porazom a onda se uvjerili u točnost ciničke pouke "jedanaesterac je kada ga sudac dosudi".

Činjenica da je u toj po njih kobnoj 98. minuti Dembéléova lopta prvo pogodila u rebra Livramenta i odbila mu se u lijevu ruku. Sudac Marciniak je asocirao na šahistu razmišljajući i gledajući VAR snimku da bi odlučio za penal kojega je realizirala zvijezda Mbappe. Izazvao je buku protesta a i bijes engleskih medija uvjerenih da je teško pogriješio.

- Osjećam veliku nepravdu, još nastojim prihvatiti to što se dogodilo - rekao je trener Newcastlea Eddie Howe, kojem je velika pobjeda izmakla u posljednji čas.- Lopta je prvo pogodila tijelo i znači to nije jedanaesterac I čak da je prvo pogodila ruku, imam dvojbi obzirom koliko su oni bili blizu. Šteta jer je do tada sudac dobro sudio.

Za razliku od njega mediji s Otoka nisu diplomati. "Pokradeni" - poručio je Newcastle Chronicle, glavni list u gradu. - Pravila UEFA govore da ovo nije bio penal navodeći travanjsku uputu del Newcastle Chronicle, onu da "se ne sudi jedanaesterac ako lopta prvo pogodi tijelo i pogotovo ako lopta ne ide prema golu".

- Nažalost, utakmica će biti upamćena po nevjerojatnoj odluci, a ne radi sjajne predstave Newcastlea - poručio je na TV-u Ally McCoist, komentator Tnt Sportsa, a pridružio mu se Tim Sherwood iz Sky Sports porukom o "gnjusnoj odluci".

Milan izvan Europe

Milan je jedno vrijeme na Meazzi držao korak s Borussijom, a onda je na Scali nogometa sve više ostajao bez glasa. "Dortmunderi" su s guštom mogli otići na pivo nakon što su nadigrali domaćine koji do konca nisu bili niti blizu »prolaska kroz žuto«. Borussija je velikom pobjedom ostvarila prolaz ostavljajući tri konkurenta da se pokušaju izvuči iz čvora neizvjesnosti i kombinacija.

Milan, recimo, mora obavezno pobijediti u Newcastleu, inače će biti četvrti i izvan Europe. Remijem su poravnati s Englezima, ali imaju lošiji omjer golova. Pobjedom se, pak, tek mogu nadati da Borussija doma dobije PSG-a pa bi »crveno-crni« prošli, dok bi remijem u Dortmundu bili treći radi odnosa golova. Remi nije dosta niti PSG- u jer ako Newcastle dobije Milanese bit će ispred tima Luisa Enriquea zbog boljeg međusobnog omjera.

- Imamo još jednu šansu, pobijediti u Newcastleu. To je učinila Borussia, kada su uspjeli oni, možemo i mi - tješio se trener Milana Stefano Pioli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter