PRVA ŽNL

Ližnjan pobjedom u Dajli do jesenskog naslova

| Autor: B. Vidulin / M. Gavran
Najavio trobod - Dino Balde (Snimio M. Gavran)

Najavio trobod - Dino Balde (Snimio M. Gavran)


Dajla - Ližnjan 2:4

Igralište NK Dajla. Gledatelja 50. Sudac:Petar Pejkunović (Kožljak). Pomoćnici: Gubeljić (Labin), Terković (Kršan)

Strijelci: 0:1 Balde (31), 0:2 Balde (49), 1:2 Čuk (54), 1:3 E.Ljubas (70), 2:3 Bučić (79), 2:4 Urošević (84)

Žuti kartoni: Damjanić, Bašić (Dajla), Bobić (Ližnjan)

DAJLA: Novaković, Mujanović, Damjanić, Krčalić, Gržetić, Čuk, Bučić, Stojić (od 77. Malkić), Jalušić (od 36. Brajković), Ribić (od 36. Badanjak, od 56. Jugovac), Bašić.

LIŽNJAN: Percan, Popović (od 69. Pačić), Urošević (od 84. S. Ljubas), Čude, Balde, Licardo, Bobić, Kostešić, Radović, Kolić (od 46.Kontošić), E. Ljubas.

Futsal igra

Uvjerljivom pobjedom u jednom od derbija kola, Ližnjan je samo zahvaljujući boljoj gol razlici, tek za jedan gol, uspio doći do jesenskog naslova prvaka ispred Štinjana, ali praktički ga dijele. Ližnjanci su u Dajli u utakmici dostojnoj borbi za naslov prvaka bili bolji i zasluženo slavili. Dajla nije bila inferiorna i ima za čime žaliti jer je Damjanić kod 0:0 imao veliku priliku i tu je sve moglo krenuti u drugom smjeru. Dva puta su se domaći vraćali u susret,ali su ih, što će potvrditi i sam trener Lončarević, pokopale velike greške Damjanića i Bučića. Prvih pola sata bili su brži, Ližnjan više »baca« na futsal družinu koja manje trči i kroz pas igru dolazi u prilike i kada su se konačno priviknuli na umjetnu podlogu, uspjeli su pogoditi preko Baldea čiji je udarac uz pomoć vratnice završio u maloj mrežici. Vrlo brzo su povećali vodstvo i svaku put kada bi pomislili da je utakmica zaključena, domaćin se nekako vratio i sve držao u neizvjesnosti, što je desetak minuta prije kraja kada je iskusni Urošević odagnao svaku sumnju u pobjedu LIžnjana.

Kolo isključenja

Bilo je ovo kolo gostiju jer su od ukupno 21 boda, osvojili njih 18, samo su Smoljanci Sloboda uspjeli pobijediti na svom terenu. Bilo je to i kolo isključenja jer je u sedam susreta pokazano isto toliko crvenih kartona, a rekord drži sudac Josip Budimir koji je Istri i Marčani čak 13 puta pokazao opomenu, dva puta isključujuću. Marjan Krčalić je na Vinežu 11 puta posegnuo u džep. Smoljanci Sloboda su došli do pobjede »na mišiće« i s dva pogotka u smiraju prvog i drugog dijela susreta, uzeli unaprijed upisane bodove. Istra Pula je s olakšanjem dočekala kraj prvog dijela sezone jer su nakon odličnog starta zaredali susrete bez pobjede pa tako u posljednjih pet nisu uspjeli nikoga pobijediti, a posljednja tri, doživjeli su uvjerljive poraze. U subotu im se to dogodilo protiv Marčane, koja se iznenađujuće primakla na treće mjesto. U drugom derbiju na samom vrhu ljestvice na Vinežu je Štinjan pobjedom bio prvi nekoliko sati, dok je u derbiju začelja Veli Vrh bez problema nadvisio Muntić koji je završio jesen s minusom na svom kontu. Vodnjan se lako obračunao s Rapcem, a Vrsar unatoč činjenici da je već nakon pola sata imao igrača manje pobijedio je Mladost tek u posljednjim minutama susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter