istra 1961

Devetak: Bila je sjajna atmosfera za igranje, ali smo bili u grču

| Autor: Roberto CAR
Borbena utakmica na prepunoj Drosini - Rokas Pukštas i Slavko Balgojević (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Borbena utakmica na prepunoj Drosini - Rokas Pukštas i Slavko Balgojević (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Dugo iščekivani susret pulskog prvoligaša s Hajdukom opravdao je očekivanja. Rekordna posjeta koju se najavljivalo već tjedan dana uoči susreta, se ostvarila.

Susret između Istre 1961 i lidera iz Splita privukao je 8.606 gledatelja koji su na travnjaku mogli vidjeti poprilično rastrgan susret, borben, ali ne odveć kvalitetan nogomet, s ne baš puno prilika za gol. Laički rečeno, bio je to pravi derbi zaključen pobjedom gostiju 2:0.

Naravno, kudikamo su zadovoljniji pulski stadion napustili gosti. Uzvratili su Puljanima za poraz na Poljudu, trener Mislav Karoglan je dobio zadovoljštinu jer je pobijedio svoju bivšu momčad koju je vodio samo prva tri kola, a bivši vratar pulskog kluba Ivan Lučić ponovno je susret zaključio čiste mreže. Usto su zadržali prednost pred konkurentima u borbi za vrh.

S pulske strane gledano, uživali su i igrači i svi u klubu u neponovljivoj atmosferi. Vidjeli su kako izgleda kad se igra pred punim stadionom, neovisno o tome što je pola gledatelja navijalo za suparnika, a mogu biti djelomično zadovoljni i igrom.

Naravno, ne i krajnjim rezultatom, kao niti podatkom da u 90 minuta nijednom nisu pucali u okvir Lučićevog gola. Međutim, nakon pobjeda protiv Rudeša i Slaven Belupa vide se konture igre, a iskristalizirao se i početni sastav.

No, utakmicu je usmjerio početak susreta, gosti su, očekivano, jurnuli prema Majkiću od prve minute i visokim presingom stvarali probleme "zeleno-žutima" što je na kraju rezultiralo vodećim golom Sahitija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter