TREĆA NL ZAPAD

Rovinjci napustili teren zbog kašnjenja službenog liječnika

| Autor: Roberto Car
(Snimio Roberto Car)

(Snimio Roberto Car)


Umjesto poslastice, žalostan rasplet. Istarski derbi 7. kola Treće NL zapad između Medulina 1921 i Rovinja nije odigran i gosti će, najvjerojatnije, dobiti tri boda za zelenim stolom. Razlog neigranja je doista bizaran, službeni liječnik dr. Mirko Šeb nije stigao na vrijeme na medulinsku "jedinicu", odnosno igralište Bieca te su Rovinjci nakon propisanih 15 minuta čekanja, minutu kasnije napustili teren. Ispraćeni su uz negodovanje onih 30-ak gledatelja s tribine i žalosne poglede medulinskih igrača koji su u nevjerici gledali suparnike kako odlaze prema svlačionici. Da sve bude još bizarnije, dr. Šeb je u tom trenutku upravo stigao do svlačionica. No, zakasnio je i Rovinjci su iskoristili svoje pravo da napuste teren.

S pravne strane gledano, sve je čisto. Na Rovinjcima je bilo da pristanu još malo čekati dolazak službenog liečnika ili da nakon 15 minuta napuste igralište. Međutim, ostao je gorak okus u ustima. Zar je doista trebalo tjerati mak na konac i domaćinu zabiti nož u leđa? Posebno jer je riječ o susretu dva istarska kluba, a podsjećanja radi, predsjednik Rovinja David Modrušan je ujedno i član Izvršnog odbora NSŽI-ja. Jer ne samo da će medulinski trećeligaš izgubiti ovaj susret bez borbe, već će, vrlo vjerojatno, nakon što se prikupi sva potreba dokumentacija, biti kažnjen oduzimanjem tri boda. Što znači da će umjesto ova četiri, u nastavku prvenstva imati samo jedan bod.

(Snimio Roberto Car)(Snimio Roberto Car)

Ostali su medulinski igrači još dugo ispred svlačionica, razočarani. Potom su ciničnim aplauzom ispratili nogometaše i vodstvo Rovinja na odlasku. Utučen je, dakako, bio i trener Medulina 1921 Robert Macan.

- Žao mi je da utakmica nije odigrana. Rovinj je u 16. minuti, a 15 je po protokolu, malo ishitreno napustio teren. Doktor je upravo dolazio i bilo je sportski malo pričekati i odigrati utakmicu. Ukoliko nas još kazne oduzimanjem tri boda, bit će još gore. Tako ćemo i ovo malo bodova što smo osvojili, izgubiti - rekao je trener medulinskog trećeligaša.

Službeni liječnik bio je zatečen epilogom ovog susreta.

- Kasnio sam točno 16 minuta i parkirao sam na krivoj strani terena. U tom su trenutku igrači i jedne i druge momčadi još bili na terenu, ali dok sam stigao s autom ovdje do svlačionica, nogometaši Rovinja su već dolazili prema njima. Mobitel mi nije bio pri ruci i poziv sam vidio tek u 15.35 sati. Brzo sam se išao presvući i stigao ovdje. Nažalost, prekasno - rekao je dr. Šeb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter