ISTRA 1961

Gradonačelnik "reagirao" na prozivke pulskog prvoligaša, ali nejasne su njegove tvrdnje

| Autor: Goran Rojnić
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Nakon što je NK Istra 1961 jučer oštro reagirala na izjave pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, utvrdivši da nisu istinite, danas je pulski gradonačelnik na "Drosini" snimio video poruku za Facebook u kojoj pokušava pomirljivim tonom "supsutiti" tenzije, međutim, čini se da je ponovno iznio stvari koje ne odgovaraju istinitosti. Barem prema riječima iz pulskog nogometnog prvoligaša.

- Što se tiče travnjaka "Drosine" mogu reći, s naše pozicije, da smo Istri 1961 ponudili suradnju u iznosu od 100 tisuća eura. Odnosno da to sa 100 tisuća financira Grad Pula, 100 tisuća Pula sport i 100 tisuća HNS, ali i da se oni uključe u financiranje. No, nismo dobili potvrdan odgovor. Mi ćemo ići u obnovu travnjaka i semafora. Nemojte sumnjati u gradsku upravu da će pomoći klubu - rekao je Filip Zoričić na upit našeg novinara prilikom potpisivanja ugovora o donaciji umjetnog terena HNS-a prema Gradu Puli za igralište na Valkanama.

"Trava je ovdje"

Iz pulskog nogometnog prvoligaša to su opovrgnuli naredni dan, optužujući pulskog gradonačelnika da daje lažne izjave, što samo pokazuje da im je "dosta" podcjenjivačkog odnosa Grada Pule prema najuspješnijem sportskom kolektivu istarskog poluotoka, kao i da im je dosta podmetanja "žgambeta" gradske uprave, što traje od dolaska na na vlast nove gradske garniture. Naime, sve je započelo prije dvije godine kada je nekadašnji vođa Demona Ivan Žagar, a danas član nezavisne liste Filipa Zoričića, zajedno s gradonačelnikom "opleo" po pulskom klubu zbog omladinskog pogona. Na kraju su "zašutili" pred činjenicama koje su njihove tadašnje izjave pokazale neistinitim. Loš odnos Grada Pule, odnosno Zoričića, i pulskog nogometnog prvoligaša, nastavio se do današnjih dana, a reakcija NK Istre 1961 u kojoj se ističe da su gradonačelnikove izjave lažne, očito je "otvoreni rat" između kluba koji ima sve više poklonika u najvećem istarskog gradu i šire, i prvog čovjeka grada.

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)Mario Peruško (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

"NK Istri 1961 nikada nije ponuđen službeni prijedlog za obnovu travnjaka glavnog terena stadiona Aldo Drosina u suradnji s HNS-om i Gradom Pula. Iznenađeni smo izjavom pulskog gradonačelnika tim više što je Pula sport, gradska tvrtka koja upravlja stadionom, nekoliko puta odbila napraviti traženi servis terena po cijeni od oko 30 tisuća eura. Svaki upit kluba upućen Pula sportu, odnosno Gradu Puli direktno po pitanju situacije neodržavanja terena, ili loših tehnika koje se primjenjuju na njegovo održavanje, uvijek rezultira negativnim odgovorom Grada, temeljenim na "nema novca"" - stajalo je u priopćenju pulskog prvoligaša.

- U posljednjih mjesec dana na pismeno su odbijene čak i ponude čije je troškove htio pokriti klub. NK Istra 1961 plaća troškove najma stadiona, nažalost taj novac se ne koristi na dovoljno pametan način i teren se ne održava. Još jednom lažne izjave pokazuju nezainteresiranost i nedostatak znanja gradonačelnika po tom pitanju, zaključili su iz NK Istre 1961, usto naglasivši da su zamoljeni od Pula sporta da ne treniraju na "Drosini" dan prije subotnje utakmice protiv Gorice.

Jučer ujutro je, pak, pulski gradonačelnik snimio video na "Drosini" pomirljivim tonom, a sve je pratila tekstualna objava na njegovoj facebook stranici.

- U posljednjih godinu dana, održali smo nekoliko sastanaka s članovima uprave NK Istre 1961 š.d.d. na kojima se razgovaralo o financiranju samog kluba od strane Grada kao i korištenju Gradskog stadiona A. Drosina a s ciljem jasnog definiranja zajedničkih ciljeva i unapređenja međusobne suradnje. Klub po ugovoru o korištenju Gradskog stadiona A. Drosina, ne plaća zakupninu, već podmiruje samo dio ukupnih troškova, što nije dostatno za održavanje cijelog stadiona koji je od 2015. generirao gubitak veći od 600.000 eura. Pored ovog gubitka, društvo Pula usluge i upravljanje d.o.o. donira godišnje NK Istri 1961 100.000 eura. Obnovit ćemo i teren i semafor i itekako nam je stalo. Žao mi je da se ovako komunicira, uložit će se i dodatni napor za ravnomjerno preuzimanje rizika poslovanja Gradskog stadiona Aldo Drosina i siguran sam da će sve biti u redu. Forza Istra!, poručio je Zoričić.

- Trava je ovdje, izgleda jako dobra naspram nekim drugim terenima u Hrvatskoj. Naravno, obnovit ćemo i semafor. Ne bi trebalo doći u pitanje da li je gradskoj upravi ili meni stalo do kluba. Jako nam je stalo. Financiramo omladinski pogon prema pravilniku Saveza sportova, financiramo i sam najam stadiona, partneri smo klubu i stalo nam je do naše djece. Obnovili smo oba pomoćna terena na "Drosini". Jasno je da nam je stalo i nadam se da ćemo nastaviti dobrim putem - poručio je u video poruci Zoričić.

Screenshot iz videaFilip Zoričić (Screenshot iz videa)

Nevjerica u klubu

Upitani za komentar posljednjih izjava pulskog gradonačelnika iz pulskog nogometnog prvoligaša odlučili su prekinuti prepirku i demantiranje pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. Španjolski vlasnici pulskog kluba nikad nisu željeli stvarati tenzije u gradu u kojem su svojim radom, pogotovo u društvenoj zajednici, na kraju ipak ostvarili pozitivnu integraciju. Svjesni da su na počecima činili pogreške ne razumjevši istarski mentalitet, u potpunosti su se prilagodili "pulskom điru" i pozitivno utjecali na mnoge promjene stava prema njima svojim djelima. Upravo zato je razumljivo da su iz Baskonije-Alaves poručili da klub nastavi prema svojim planovima u "tišini" ne osvrčući se na izjave pulskog gradonačelnika.

Ipak, iz samog vrha pulskog kluba potvrđuju nam činjenice da Grad Pula ne izdvaja omladinskom pogonu Istre 1961 prema potpisanom ugovoru. U tom ugovoru stoji da je Grad Pula obavezan izdvajati malo manje od milijun bivših kuna, dakle oko 130 tisuća eura. Umjesto toga Grad Pula pulskom klubu isplaćuje oko sto tisuća eura, i svake godine, ističu u Istri 1961, smanjuju se ta izdvajanja.

Također, potvrđuju Zoričićeve riječi da klub nema u najmu pulski Gradski stadion Aldo Drosina, no navode da njegovo korištenje plaćaju sto tisuća eura, plus troškove vode i struje. Na izjavu pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića o donaciji društva Pula usluge i upravljanje d.o.o. da donira godišnje NK Istri 1961 100.000 eura u pulskom su nogometnom klubu ostali su u nevjerici.

- Uistinu ne znamo o čemu gradonačelnik priča. Nije nam jasna njegova igra riječi i stvarno ne znamo što govori - poručili su nam iz uprave pulskog nogometnog prvoligaša. - Nemamo se namjere više osvrtati, idemo prema zacrtanom planu realizacije našeg Kampa u Balama koji je naš prioritet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater