Kamp poprima obrise

Kreće izgradnja drugog terena Istre 1961 u Balama

| Autor: Roberto Car
(Foto NKISTRA.COM)

(Foto NKISTRA.COM)


Pulski prvoligaški klub ponosno je jučer medijima poslao obavijest kojim se najavljuje početak izgradnje drugog terena u kampu Istre 1961 u Balama. Time se slijede koraci potpisanog partnerskog sporazuma s Općinom Bale te ispunjava dogovor za daljnjim napretkom projekta, uz veliku zahvalu na ukazanom povjerenju Općini i vodstvu te podršci za rast i razvoj igrača i kluba. Uz postojeći teren za treniranje prve momčadi, novoopremljenu teretanu, ured, svlačionice i sobe za fizioterapiju, seniori Istre 1961 će time biti bogatiji za još jedan travnjak.

Dva mjeseca

Radove će u Balama izvoditi Maxmar Grupa, tvrtka specijalizirana za izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata. Prema našim saznanjima, riječ je o radovima u vrijednosti od 700 tisuća eura. Dakle, riječ je o velikom ulaganju pulskog kluba u infrastrukturu, što nam je u razgovoru potvrdio i predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti.

- Radovi bi trebali biti gotovi u roku od dva mjeseca. Ugovor je potpisan i sad slijedi još rješevanje pravnih sitnica s našim parterom Maxmarom i radovi mogu krenuti. To je kapitalna investicija kluba - rekao je predsjednik pulskog kluba. - Prvo će trebati povisiti postojeći teren za nekih pola metra, potom ga nivelirati, onda slijede pripremni radovi, sijanje trave, drenaža i postavljanje ograde. S tim da će ograda morati biti viša od standardne jer je teren smješten uz cestu.

Po zaveršetku radova na drugom terenu kampa Istre 1961 u Balama, uslijedit će renoviranje postojećeg, prvog terena.

(Arhiva Glasa Istre)Branko Devide Vincenti (Arhiva Glasa Istre)

- Odmah po završetku drugog terena, krenut ćemo u sanaciju prvog kako bi imali dva optimalna terena za rad prve momčadi. To je minimum uvjeta koje zahtjeva profesionalna momčad. Oba terena će biti s prirodnom travom. Nakon završetka druge faze radova, okrenut ćemo se trećoj fazi u kojoj je planirana izgradnja terena s umjetnom travom, uz još neke popratne sadržaje. No, o tome ćemo više govoriti kad bude vrijeme - pojašnjava predsjednik Istre 1961.

Seniorski pogon pulskog prvoligaša trebao bi, dakle, početkom iduće godine konačno uživati u pravim nogometnim uvjetima u kampu u Balama. No, istovremeno će pulski klub i dalje morati plaćati najam igrališta u Medulinu na kojem igraju juniori, kadeti i pioniri koji se natječu u Prvoj NL mladih.

"Omladina" u Medulinu

- Da, omladinski pogon, odnosno tri elitne kategorije koje igraju u Prvoj NL će i dalje ostati u Medulinu. Oni će preseliti u Bale tek kad napravimo i treći teren. Ova dva terena s prirodnom travom namjenjena su isključivo za seniorski pogon - pojasnio je predsjednik Vincenti.

Dakle, realizacijom velikog projekta seniori Istre 1961 će konačno, nakon toliko godina, imati uvjete za trening dostojne prvoligaške momčadi. Još da se sanira i travnjak na kojem igraju prvenstvene utakmice.

Matheus i Drosina

Jučer poslijepodne su pulski nogometaši odradili prvi trening nakon tri dana odmora. U tijeku su pripreme za ogled s Varaždinom, ali još uvijek je neizvjesno što će biti s "odbjeglim" Darwinom Matheusom.

- Matheus je u ponedjeljak trebao imati završnu raspravu na sudu, barem nam je tako javio iz Venezuele i sad bi se trebao vratiti u Pulu. Kad stigne ćemo razgovarati s njim, a potom će disciplinska tijela u klubu razmotriti njegov slučaj - rekao je Branko Devide Vincenti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini