NOGOMET

Odigrana završnica veteranskog prvenstva Istre. Porečki Jadran obranio naslov

Svoju drugu uzastopnu titulu prvaka, petu u posljednjih 11 godina, Porečani su osvojili upisavši dvije pobjede na završnici na kojoj su, uz njih kao pobjednike skupine Sjever, nastupili Pazin i Banjole, osvajači skupina Centar i Jug

| Autor: Glas Istre
OPET NAJBOLJI U ISTRI - Veterani Jadrana

OPET NAJBOLJI U ISTRI - Veterani Jadrana


Jadran iz Poreča nastavlja vladati veteranskim istarskim nogometom. Svoju drugu uzastopnu titulu prvaka, petu u posljednjih 11 godina, Porečani su osvojili upisavši dvije pobjede na završnici na kojoj su, uz njih kao pobjednike skupine Sjever, nastupili Pazin i Banjole, osvajači skupina Centar i Jug.

Oni su u svom međusobnom susretu remizirali, dok je Jadran najprije s 2:1 svladao Pazin, uz pogotke Darrera i Bonace, da bi potom s 5:0 nadjačao Banjole. U toj su utakmici po dva pogotka postigli Šakota i Vokić, a jednom se u strijelce upisao Viljanac.

Veteransko prvenstvo Istre ove je godine okupilo 31 momčad, a koliko je Jadran bio dominantan najbolje može posvjedočiti činjenica da je prvo mjesto u skupini Sjever, 11. godinu u nizu, suvereno osvojio bez poraza, sa 17 pobjeda i tek jednim remijem. Impresivna je bila i gol-razlika 92:5, a više od trećine postignutih pogodaka, njih 36, potpisao je Dejan Šakota.

Porečanima sada slijedi nastup na završnici veteranskog prvenstva Hrvatske, koja će se krajem rujna igrati u Rovinju, gdje će pokušati reprizirati 2021. godinu i opet stići do naslova hrvatskog prvaka.

Za Jadran su ove sezone igrali: Sandro Rajko, Vladimir Brizić, Leo Grgurić, Alen Fabijančić, Toni Belušić, Davor Bezmalinović, Adriano Pršurić, Korado Prpić, Dean Bonaca, Dalibor Vokić, Dejan Šakota, Franjo Ereiz, Andrea Darrer, Vedran Viljanac, Edi Akilić, Goran Tomić, Dejan Gavrilović, Danijel Radić, Mišo Milinković, Istok Dobrilović, Zoran Pešelj, Tomislav Anić, Zdenko Belička, Zvonimir Buljan, Branko Deković, Pavle Đurić, Alex Knapić, Mauricio Sirotić, Ivan Šker i Dalibor Šuran, a s klupe ih je vodio Alen Riosa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom