umor i loš teren učinili svoje

Gonzalo Garcia: "Izgubili smo puno lopti, time i samopouzdanje"

Igrači su bili umorni, trebalo nam je više energije i to se u duelima vidjelo. Također, presing nam nije bio dobar, ali katastrofa je igrati na ovom terenu. Uzimali smo puno rizika i gubili lopte u napadu, a morali smo čuvati njihove kvalitetne napadače, što nije bilo lako, navodi trener Istre 1961

| Autor: Roberto CAR
Pula 15.3.2023. sport - Istra 1961 - Dinamo Snimio: Dejan STIFANICGonzalo Garcia

Pula 15.3.2023. sport - Istra 1961 - Dinamo Snimio: Dejan STIFANICGonzalo Garcia


Nakon dvoboja dvojice trenera s trenutno najduljim stažom u klubovima SuperSport HNL-a, zadovoljniji je bodom bio gostujući trener Silvijo Čabraja. Gonzalo Garcia je osvojio prvi bod protiv "lokosa" ove sezone, Lovro Majkić je upisao 13. "clean sheet" ali niti bodom, niti igrom, u pulskim redovima ne mogu biti prezadovoljni. Opet, na reprezentativnu se stanku ide u dobrom raspoloženju, s četiri boda iz dva susreta sa zagrebačkim momčadima na neuvjetnom travnjaku "Drosine".

Katastrofalan teren

- Nismo bili komforni na terenu, izgledalo je u startu kao da smo dobri, ali smo izgubili puno lopti, a time smo izgubili i samopouzdanje. To je važno kad idete u fizičku igru s Lokomotivom nakon Dinama. Pozitivno je što su nam zadnji vezni i zadnja linija odigrali vrlo kvalitetno. Jedan bod je dobar za nas nakon ovakve utakmice, rekao je uvodno Gonzalo Garcia.

I potom se okrenuo nedostatku energije i terenu.

- Igrači su bili umorni, trebalo nam je više energije i to se u duelima vidjelo. Također, presing nam nije bio dobar, ali katastrofa je igrati na ovom terenu. Uzimali smo puno rizika i gubili lopte u napadu, a morali smo čuvati njihove kvalitetne napadače, što nije bilo lako, navodi trener Istre 1961.

Nedostatak energije pokušao je početkom nastavka nadomjestiti svježim igračima.

- Zamjene su nam dale energiju, Vuk se borio, dali su nam impuls. To nam je nedostajalo, ali nismo imali mogućnosti da pobijedimo, pa smo trebali bod. Imali smo više loših odluka nego inače. Kad si umoran, a teren je težak, sve je teško. Puno nam je igrača patilo, svi su htjeli najbolje, ali neki još moraju učiti.

Moramo biti tim, nastavio je trener Istre, misleći na Boultama i Matheusa, koji su izgubili puno lopti u napadu, zbog čega je patila obrana. - Ovog su puta središnji braniči napravili sjajan posao. Odlično su branili zahtjevne situacije, kao i zadnji vezni. Nismo bili dobri na lopti, ali lopta odskače i nemoguće je brzo igrati. Kadušić je odlično branio Aliyua, on i Hujber su se trošili u obrani. Petrusenko je napravio odličan posao u obrani, ali nije bio dobar u napadu. Imat ćemo sutra trening, pa četiri dana odmora. Krećemo opet u subotu i imat ćemo pet dana treninga prije Slaven Belupa. To će biti dovoljno, treba im da se odmore.

Remi najrealniji

Gostujući trener bio je kratak.

- Bila je to vrlo tvrda, teška utakmica. I mi, i Istra, smo zatvorili sve mogućnosti dolaska pred svoja vrata, a teren je onemogućio kvalitetu u završnom pasu, kao i brzinu protoka lopte, rekao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

- Teško je igrati po ovakvom terenu. Imali smo malo više udaraca na gol, ali je, ipak, neriješeno najrealnije. Ova pauza će nam dobro doći, iako imamo osam igrača koji će ići u razne reprezentacije. Ipak, tri dana odmora će im dobro doći da se restartaju. Pritužbe na suca? Ne, možda neka subjektivna reakcija, teško je i sucima u djeliću sekunde donijeti pravu odluku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom