ISTRA 1961

Gonzalo Garcia: Igračima nije zabranjeno sanjati, ali pritom moraju s obje noge ostati čvrsto na zemlji

| Autor: Ivica CEROVAC
ASISTENCIJA ZA GOL ODLUKE - Mounsef Bakrar prebacuje loptu strijelcu Marešiću (Snimio Dejan Štifanić)

ASISTENCIJA ZA GOL ODLUKE - Mounsef Bakrar prebacuje loptu strijelcu Marešiću (Snimio Dejan Štifanić)


Nogometaši Istre 1961 domaću su trilogiju na startu drugog dijela sezone zaključili s dvije pobjede i remijem i skočili na četvrto mjesto HNL-a. Nakon remija (0:0) sa Slaven Belupom uslijedile su dvije pobjede u pet dana. Prvo protiv Hajduka (3:0) i potom, konačno, protiv Varaždina (2:1). Naime, u petak su Puljani prekinuli niz od tri uzastopna poraza na "Drosini" u ogledima s Varaždinom.

U sezoni 2020/2021, na kraju koje su Varaždinci napustili društvo najboljih, obje pulske utakmice završile su rezultatom 0:1, a isti je bio i strijelac, Matej Senić. Ekspresno se klub iz baroknog grada vratio u prvoligaško okruženje, a prvo povratničko gostovanje odradio je upravo u Puli i na njemu se 22. srpnja prošle godine osladio s tri boda. Nije se takav rasplet dao naslutiti nakon što je Luka Marin u 70. minuti doveo "zeleno-žute" u vodstvo, no potom su na scenu stupili Fran Brodić i Igor Postonjski te donijeli pobjedu Varaždinu.

I ovog petka Istra 1961 je bila ta koja je povela, krasnim pogotkom Einara Galilee, no opet se ukazao Brodić i donio poravnanje, nakon kojeg su Varaždinci krenuli po puni plijen. Opasno je u tom drugom poluvremenu živio pulski prvoligaš, gosti su polako stezali obruč i tražili drugi pogodak, ali odlika pravih momčadi je da i u trenucima kad se muče znaju pronaći izlaz, a ove sezone se na "Drosini" definitivno okupila prava momčad. Korneri, koji su im prijašnjih godina stvarali velike probleme, pretvorili su se u jedno od najjačih oružja "zeleno-žutih" i nakon što je u 42. minuti nakon ubačaja iz kuta nogom zabio Galilea, isto je to u 89. minuti, ali glavom, ponovio Dario Marešić i postavio konačnih 2:1.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter