utakmica na drosini

FOTOGALERIJA / LUDILO U PULI! ISTRA 1961 POBIJEDILA HAJDUK 3:0!!!

| Autor: Ivica CEROVAC


U sjajnoj nogometnoj predstavi, odigranoj pred 4.785 gledatelja što je rekordna posjeta na "Drosini" ove sezone, Istra 1961 je nadigrala Hajduk i slavila s uvjerljivih 3:0, stigavši tako do pobjede nakon osam neuspjelih pokušaja.

Junak susreta bio je Ante Erceg, koji je započeo i zaključio ovu priču, između njega "ugurao" se s jednim pogotkom Einar Galilea, a gosti iz Splita mogu samo proklinjati VAR sobu, koja im je u prvom poluvremenu, kod rezultata 1:0, poništila zbog zaleđa dva pogotka koje su postigli Melnjak i Borevković, bez da je sudac Igor Pajač bio pozvan da pogleda snimke spornih akcija.

(Snimio Goran Šebelić / Cropix)(Snimio Goran Šebelić / Cropix)

Gonzalo Garcia napravio je dvije izmjene u odnosu na momčad koja je u prošlom kolu istrčala protiv Slaven Belupa. Problemi s leđima poslali su na tribinu Boultama, na klupu je preselio Mlinar, a nova imena među starterima bili su Mahmoud i Marešić.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Ulaskom ovog potonjeg promijenila se i formacija pa su Puljani, poput Splićana, zaigrali s trojicom u zadnjoj liniji u kojoj se Marešić priključio Galilei i Perkoviću. Hujber i Kadušić su pokrili bokove, Petrusenko i Caseres činili su par zadnjih veznih ispred kojih su bili Mahmoud i Vuk, a mjesto u vršku napada bilo je rezervirano za Ercega. Ivan Leko se odlučio za formaciju 3-5-2 s Grgićem kao klasičnim zadnjim veznim te ofenzivnije postavljenim Kalikom i Krovinovićem, dok su najbliže Majkiću stajali Mlakar i Livaja.Foto

Istra 1961 - Hajduk 3:0

Utakmica 19. kola SuperSport HNL-a: Istra 1961 – Hajduk 3:0 (1:0). Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 4.785. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) - 6,5. Pomoćnici: Mihalj (Velika Gorica) i Starčević (Brezovac). VAR: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 1:0 Erceg (29'), 2:0 Galilea (53'), 3:0 Erceg (65'). Žuti kartoni: Prpić, Simić (Hajduk).

ISTRA 1961: Majkić, Marešić, Galilea, Perković, Hujber (od 81. Mlinar), Petrusenko, Mahmoud (od 66. Lisica), Caseres (od 81. Duvnjak), Kadušić (od 72. Marin ), Vuk, Erceg (od 66. Bakrar).

HAJDUK: Sentić, Simić (od 85. Kalinić), Borevković, Prpić, Sahiti (od 85. Mikanović), Kalik  (od 75. Benrahou), Grgić (od 63. Fossati), Krovinović, Melnjak, Mlakar (od 63. Pukstas), Livaja.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Prvo pravo uzbuđenje čekalo se do 19. minute i odmah je Hajduk stigao nadomak vodstva. Krovinović je izbio sam ispred Majkića, koji je zaustavio njegov udarac s desetak metara, no odbijena lopta stigla je do Kalika koji je isprve pucao, ali i taj je pokušaj zaustavio domaći golman. Tu opasnost još nije bila otklonjena, jer je i ovaj odbijanac stigao do igrača Hajduka, ovog puta Grgića koji je pokušao glavom, a Galilea, također glavom, izbio loptu s gol-linije u korner. Njega je izveo Krovinović i nakon kratke kombinacije s Mlakarom ubacio, a Livaja glavom pucao pored gola.

(Snimio Goran Šebelić / Cropix)(Snimio Goran Šebelić / Cropix)

Dvije minute kasnije Hajduk je opet izborio korner, ovaj put s desne strane i opet se Krovinović nije odlučio na direktan ubačaj, već mu je kao mantinela poslužio Grgić, poslije čega je precizno naciljao Livajinu glavu, koji je još jednom bio neprecizan. Nakon što su i to preživjeli, red je došao i na Puljane da zaprijete.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Napravili su to u 28. minuti odličnom akcijom s četiri dodavanja isprve, a zadnjeg je uputio Mahmoud za nadolazećeg Hujbera, koji je pucao preko gola. Ostalo je 0:0, a samo do naredne minute kad je Erceg s lijeve strane ušao u kazneni prostor, lagano izvagao Prpića i potom pogodio bliži kut Sentićevog gola.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

I pulski gradonačelnik Filip Zoričić pratio je utakmicu (Snimio Goran Šebelić / Cropix)I pulski gradonačelnik Filip Zoričić pratio je utakmicu (Snimio Goran Šebelić / Cropix)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter