respektira Puljane

Trener Hajduka Ivan Leko: "Istra ima najbolju obranu u ligi"

| Autor: Toni BILIĆ
I U PULI ĆEMO IGRATI NAŠ NOGOMET - Ivan Leko (foto: Tom DUBRAVEC / CROPIX )

I U PULI ĆEMO IGRATI NAŠ NOGOMET - Ivan Leko (foto: Tom DUBRAVEC / CROPIX )


U zadnjih pet utakmica imaju četiri "clean sheeta". Točno se zna što rade bez baluna, a što rade s balunom. Mi ćemo morati biti dobri da bi uspjeli izdominirati. Znamo da je Istra dobra, da igraju bez respekta, rekao je trener Hajduka Ivan Leko

Pred Hajdukom je novi ispit. U 19. kolu SuperSport HNL-a "bijeli" u nedjelju (17.10 sati) gostuju u Puli. Trener Hajduka Ivan Leko, se prvo dotakao situacije u svojoj momčadi.

- Na raspolaganju mi je slična skupina igrača kao protiv Šibenika. Nema Awaziema, ulazi Emir Sahiti. Nama su pripreme svaki dan. Znamo da smo dobri, da imamo puno prostora za napredak.

Kakva je Istra?

- Najbolja obrana lige. U zadnjih pet utakmica imaju četiri "clean sheeta". Zaslužuju i više bodova nego što imaju. Jako su organizirani. Točno se zna što rade bez baluna, a što rade s balunom. Mi ćemo morati biti dobri da bi uspjeli izdominirati. Znamo da je Istra dobra, da igraju bez respekta, rekao je Leko o pulskom klubu.

Hoće li biti promjene sustava?

- Bilo bi neozbiljno da o tome pričam prije utakmice.

U Puli će biti i dosta navijača Hajduka, je li vam to dodatan poticaj?

- I prije smo bili posebni, ali zadnjih par godina to je nemoguće dobro. To je nama obveza da se prezentiramo na ozbiljan način, da igramo s velikim srcem i da učimo iz prošlih utakmica. Dvanaesti igrač je jako bitan, ali na terenu je 11 na 11 i mora biti fokus na nogomet.

Kakva je situacija s Elezom?

- On nije spreman za treniranje. Doktori se bave s njim. Šteta.

Vraća li se Sahiti na lijevog beka?

- On je polivalentan, može igrati više pozicija. Gledamo što je najbolje za ekipu.

Ide li Benrahou na put?

- Nadam se. Vidjet ćemo u kakvom je stanju. Nastojat ćemo ga što prije priključiti da upozna način igre. Nadam se da će nam pomoći da budemo bolji.

Koje su njegove mane, a koje vrline?

- Skauting radi svoje, imamo informacije o profilima igrača, što nam treba da budemo bolji. Očekujemo kvalitetu u ofenzivnom dijelu, kvalitetu zadnjeg pasa i ključnih dodavanja. U nogometu se zbrajaju asisti i golovi. Tu očekujemo najveći doprinos našeg novog igrača.

Može li Hajduk na isti način igrati kući i na gostovanjima?

- Nogomet se igra 11 na 11. Što si mirniji i što manje gubiš fokus na ostale stvari poput suca, protivnika i vremena, to si bolji. Nastojat ćemo igrati naš nogomet i kući i vani, zaključio je Leko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter