MALI NOGOMET

Krenule prijave za 33. izdanje pulskog turnira "Moja ulica, moja ekipa"

Očekivanja su da će se za nastup prijaviti stotinjak ekipa u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji, koliko ih je bilo i lani. Ne vidim razloga da ih bude manje, čak se nadam i većoj brojci s obzirom da smo rezultatima ostvarenim s klubom podigli interes za mali nogomet, rekao je Valter Cetina, predsjednik Stanoinvest Futsal Pule, organizatora "Ulice"

| Autor: Ivica CEROVAC
KLUPSKI SUIGRAČI NA SUPROTNIM STRANAMA - Niko Vukmir i Daniel Moravac odmjerili su snagu u lanjskom finalu

KLUPSKI SUIGRAČI NA SUPROTNIM STRANAMA - Niko Vukmir i Daniel Moravac odmjerili su snagu u lanjskom finalu


Krenule su prijave za 33. izdanje pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2022", koji će se i ovog prosinca igrati u Domu sportova "Mate Parlov". Primaju se putem mobitela 099/670-1142, maila futsal.pula@gmail.com i u inbox facebook stranice organizatora, Stanoinvest Futsal Pule, a oni koji se žele prijaviti uživo, to će moći napraviti 3. i 4. prosinca od 18 do 20 sati u Sport Caffeu, gdje će se 5. prosinca obaviti izvlačenje parova.

- Ove godine ćemo po prvi put imati i ždrijeb "Mini ulice", koji ćemo odraditi prije izvlačenja parova seniorskog i veteranskog turnira. Ostalo na "Mini ulici" sve ostaje po starom te će kao i na prethodnim izdanjima, bez plaćanja kotizacije, nastupiti po 24 ekipe u oba uzrasta, U-11 i U-15. One će biti podijeljene u osam grupa, a pobjednici grupa izborit će prolazak u četvrtfinale, odakle kreće nokaut faza turnira, nadovezao se Valter Cetina, predsjednik Stanoinvest Futsal Pule.

Kotizacija s 400 na 600 kuna

Zbog povećanja troškova vezanih uz najam dvorane, organizator je bio primoran povisiti kotizaciju za nastup na seniorskom i veteranskom turniru s 400 na 600 kuna. Nagradni fond nije se promijenio te će četiri najuspješnije družine seniorskog turnira između sebe podijeliti 30 tisuća kuna po ključu 15-8-5-2, dok će se u veteranskom turniru dijeliti sedam tisuća kuna po formuli 4-2-1, a četvrtoplasirana ekipa će ostati praznih ruku. Nije se promijenila niti cijena dnevnih ulaznica, koja će ostati 20 kuna.

MALO KOJI TURNIR IMA DRAŽ KAO "ULICA" - Valter CetinaMALO KOJI TURNIR IMA DRAŽ KAO "ULICA" - Valter Cetina

- Očekivanja su da će se za nastup prijaviti stotinjak ekipa u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji, koliko ih je bilo i lani. Ne vidim razloga da ih bude manje, čak se nadam i većoj brojci s obzirom da smo rezultatima ostvarenim s klubom podigli interes za mali nogomet.

Prijave su krenule u ponedjeljak i prvi su se dan prijavile 23 seniorske i pet veteranskih ekipa, što su dobre brojke. Već imamo u turniru tri riječke ekipe, a s obzirom na interes nadamo se da će ih biti još izvan Istre. Što se tiče ekipa van Hrvatske, one u ovo vrijeme uglavnom biraju neke druge turnire i doći će ovdje jedino ako ih plati neki sponzor željan ostvarenja dobrog rezultata.

Nama u Puli i u Istri "Ulica" je sve, ali za igrače koji igraju turnire prvenstveno zbog zarade ona nije primamljiva, jer nema veliki nagradni fond. Osobno, nadam se da ga nikad neće niti imati, jer ovakva "Ulica" ima svoju draž koju posjeduje malo turnira na ovim prostorima, istaknuo je Cetina. - "Ulica" će krenuti u petak 9. prosinca i trebala bi se igrati do 26. prosinca uz dva slobodna dana. Jedan će biti na Božić 25. prosinca, a drugi 16. prosinca kad naš klub igra u Domu sportova "Mate Parlov" posljednju utakmicu prvog dijela sezone proziv Novog vremena.

SLIJEDI NAM NOVO PROSINAČKO LUDILOSLIJEDI NAM NOVO PROSINAČKO LUDILO

U lanjskom finalu Domino Maling je, nakon što je u regularnih 40 minuta rezultat bio 2:2, poslije izvođenja sedmeraca svladao Stella Šijanu Juniorse. Zanimljivost s finalne utakmice je da su u te dvije ekipe nastupila čak osmorica igrača Stanoinvest Futsal Pule, po četvorica na svakoj strani.

Igrači Futsal Pule bez Ulice?

- Bio nam je to jedan od znakova da dobro radimo u klubu, s osmijehom je komentirao Cetina, priznavši da im se ovogodišnja "Ulica" ne uklapa najbolje u iznimno zahtjevnu klupsku sezonu. - U dva mjeseca smo odigrali 15 zahtjevnih utakmica i još nam preostaju četiri u dva naredna tjedna, igrači su jako potrošeni te bi im sigurno bilo pametnije da se tijekom prosinca odmaraju.

Svi mi u klubu dobro znamo što im znači "Ulica", ali na kraju krajeva i što oni znače za cijeli turnir, no možda je došlo vrijeme da počnu biti veći profesionalci nego što su bili dosad. Rizika je puno, a otežavajuća je okolnost što nam drugi dio prvenstva starta 20. siječnja, što znači da ćemo već 2. siječnja morati krenuti s pripremama, a nećemo stati s radom niti tijekom prosinca te ćemo svako jutro odrađivati lakše rekuperacijske treninge. Ti će treninzi biti obavezni, a drugi uvjet koji očekujemo da igrači ispune je da se pojave zdravi na početku priprema. Ostalo je sve na njima te trebaju jako dobro razmisliti i donijeti pravu odluku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of