ZAGREB

Zaplijenjeno više od sedam tona duhana za ilegalnu preprodaju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka policija u petak je pritvorila i prijavila 39-godišnjaka koji je u unajmljenom skladištu u Ježdovcu skrivao više od 7 tona duhana namijenjenog daljnjoj preprodaji.

Osumnjičeni je, tvrdi policija, tijekom rujna i listopada kupio veće količine duhana u listu, strojno ga rezao i usitnjavao, pakirao u plastične vrećice po 50, 500 i 1000 grama te po 10 i 20 kilograma.

Pakirani duhan bez nadzornih markica je zatim preprodavao na zagrebačkom i samoborskom području. Osim toga nabavio je punilicu kojom je u svojoj kući u Kerestincu sitno rezani duhan punio u cigarete, dodala je policija.

Pretragom skladišta policajci i carinici su pronašli rezalicu duhana, 13 noževa za rezalicu, 52 kartonske kutije sa 6190 kilograma duhana u listu, 67 vrećica sa 715 kilograma sitno rezanog duhana, pet vrećica s 80 kilograma duhana i viličar.

U osumnjičenkovoj kući u Kerestincu su pronađeni stroj za punjenje cigareta, 145 vrećica s 147 kilograma ustinjenog duhana, 103 ručno punjenih cigareta i šest kartonskih kutija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater