VARAŽDIN

Voditeljica financija s računa općine ukrala 1,6 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog sumnje da je, kao voditeljica poslova financija, s računa općine ukrala oko 1,6 milijuna kuna policija je pritvorila 50-godišnjakinju, a neslužbeno se doznaje da je riječ o općini Sračinec nedaleko Varaždina.

Iz varaždinske policije u ponedjeljak su priopćili da su spomenutu ženu prijavili za kaznena djela protiv službene dužnosti zlouporabom položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, nakon čega je predana pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke.

Osumnjičena je da je od siječnja 2011. do kolovoza 2018. zlouporabila svoj položaj voditeljice poslova financija te podizala novac s općinskog računa, ali ga nije polagala u blagajnu, nego zadržavala za sebe.

Kako bi u dnevniku knjiženja prikazala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine, knjižila je ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih, te izrađivala neistinite ulazne račune dobavljača i bankovne izvode o stanju i prometu po žiro računu.

Policija je istragom utvrdila i da je ona, koristeći ovlast obavljanja gotovinskih isplata, iz općinske blagajne za svoje potrebe uzela nekoliko stotina tisuća kuna.

Otkriveno je i da je 14. srpnja 2016., koristeći ovlast nalaganja isplata s općinskog žiro računa, na svoj žiro račun isplatila povrat komunalnog doprinosa radi odustajanja od planirane gradnje.

U varaždinskoj policiji procjenjuju da je navedenim malverzacijama 50-godišnjakinja ukupno općinu oštetila za oko 1,6 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater