KOPRIVNICA

Višestrukom prometnom recidivistu uz kaznu zaplijenjen automobil

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Višestruki 53-godišnji prometni recidivist kažnjen je u utorak na koprivničkom sudu s 41.000 kuna, uvjetnom zatvorskom kaznom i jednogodišnjom zabranom vožnje, a zaplijenjen mu je i automobil nakon što je dan ranije u ponovno Herešinu vozio pijan i bez dozvole.

Policija je priopćila da je 53-godišnjak u ponedjeljak vozio Koprivničkom ulicom u Herešinu pod utjecajem alkohola od 2,7 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Uz to, vozač nije koristio sigurnosni pojas.

Kako mu je od 1. kolovoza 2019. do ponedjeljka to bio treći prekršaj vožnje s više od 1,5 promila alkohola, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, privremeno mu je oduzet automobil kojim je upravljao.

O oduzimanju vozila obaviješten je Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji će odlučivati o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen s 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane vožnje od 24 mjeseca.

Policija je priopćila da je sud odlučio kako će privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude. 

Riječ je o višestrukom recidivistu koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova, kažu u policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum