VIROVITICA

Virovitica: U godinu dana 279 najtežih prometnih prekršaja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U godinu dana primjene izmijenjenog Zakona o sigurnosti prometa na cestama na području Virovitičko-podravske županije zabilježeno je 279 prekršaja za koje je propisana najteža kazna od najmanje 10.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

Policijska uprava Virovitičko-podravska u utorak je priopćila kako su od 1. kolovoza lani, kada je zakon stupio na snagu, do 1. kolovoza ove godine utvrdili i sankcionirali gotovo 15.700 prometnih prekršaja.

Najveći broj procesuiranih prekršaja, njih 137, odnosi se na vožnju pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije veće od 1,5 promila ili odbijanja alkotestiranja.

Utvrđena su i 83 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, te 42 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Zbog počinjenja najtežih prekršaja uhićeno je 97 vozača.

Najvećom novčanom kaznom od 16.200 kuna sankcioniran je vozač koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava, a najvećom kaznom zatvora od 40 dana kažnjen je onaj kojemu je utvrđena koncentracija od 1,5 promila alkohola.

Vozački ispit će morati ponovno polagati 56 vozača jer su u dvije godine zbog najtežih prekršaja prikupili 12 negativnih prekršajnih bodova, odnosno devet ukoliko su mladi vozači.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini