ZAGREB

Vikend bez poginulih u prometu, ali s preko 5.000 prekršaja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama ozlijeđeno je 67 osoba, poginulih nije bilo, a policija je zabilježila više od pet tisuća prekršaja, izvijestio je MUP.

Od ukupno 5.083 prekršaja najviše je bilo prekoračenja dopuštene brzine, čak 2080, a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (729) i vožnja pod utjecajem alkohola (365). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćena su 323 vozača.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godine (85 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51-1,00 g/kg što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 18 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. recidivisti, a koje su počinile 18 teških prekršaja. Najčešće su vozili pod utjecajem alkohola (11 slučajeva), pet ih je vozilo prije polaganja vozačkog ispita, a dvoje u vrijeme dok im je na snazi mjera zabrane vožnje.

"Iz tog razloga osam vozača je zadržano u posebnim prostorijama do 12 sati te je protiv 10 vozača proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni", ističu u MUP-u.

Dodaju da je od početka godine do kraja rujna zabilježeno 19.563 nesreća, što je 17,4 posto manje nego u istom razdoblju lani. Poginula je 191 osoba ili 8,6 posto manje, a teško je ozlijeđeno 1.699 osoba, što je 12,2 posto manje nego u prvih devet mjeseci 2019.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater