DUBROVNIK

Uhićena 40-godišnja pomagačica u razbojstvu u Zračnoj luci Dubrovnik

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Četrdesetogodišnja državljanka BiH koja se sumnjiči da je bila pomagač u razbojstvu krajem listopada prošle godine u Zračnoj luci Dubrovnik uhićena je u ponedjeljak te joj je određen jednomjesečni istražni zatvor, potvrdio je u srijedu načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

U istražnom se zatvoru još uvijek se nalaze ranije osumnjičeni otac i sin Antun (45) i Antonio (22) Katušić.
„Tijekom posljednjih dana smo došli do predmeta koji potiču i služili su u počinjenju ovog kaznenog djela. Zbog istrage koja je još uvijek u tijeku ne mogu govoriti o kojim je predmetima riječ, ali su pronađeni na području Dubrovnika te Konavala“, istaknuo je Pavličević koji međutim nije pojasnio na koji  je način osumnjičena pomagala u razbojstvu.
Dva muškarca - sin i još uvijek nepoznata osoba su 21. listopada ujutro u Zračnoj luci Dubrovnik, uz prijetnju oružjem, opljačkala zaštitare s utrškom zračne luke od 692 tisuće kuna, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. Ukradenim motociklom pobjegli su u nepoznatom smjeru.

Tri dana kasnije uhićeni su otac i sin Katušić, koje se dovodi u vezu s razbojstvom u Zračnoj luci , a iz policije su tada istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba.
Dan kasnije ocu i sinu je određen jednomjesečni istražni zatvor nakon što su osumnjičenici ispitani pred županijskim državnim odvjetnikom, gdje su se branili šutnjom. 
Razlozi za određivanje pritvora bili su opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i uništenja ili prikrivanja tragova ili dokaza važnih za kazneni postupak te opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Novac nije pronađen, a ni treća osoba
Istog dana ŽDO je donio je rješenje o provođenju istrage. Osnovano se sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada u Dubrovniku sa zasad nepoznatom osobom ispred jednog restorana uzeo motocikl kako bi ga upotrijebio za razbojništvo. Također se sumnja da su 21. listopada 22-godišnji sin i ta nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci.
Istodobno je 45-godišnji otac stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjem sinu i zasad nepoznatoj osobi. Ukradeni motocikl u međuvremenu je pronađen, ali ne i ukradeni novac, a o trećoj osobi nema informacija.
Sudac istrage 21. studenog 2019. prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva te okrivljenim Katušićima produljio istražni zatvor za još dva mjeseca, po istim zakonskim osnovama kao i kod prvog određivanja istražnog zatvora.
Za kazneno djelo razbojstva zapriječena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini