SPLIT

Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

?Zbog ubojstva Karmelina Fistanića, koje se prije pet mjeseci dogodilo u Omišu, splitsko Županijsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv trojice muškaraca.

Optuženi su Jerko Pirić, Vlado Zolota i Stipe Ringwald koji se terete da su 9. studenog 2019. ?u? 13,55 sati u Omišu, postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Fistanića?.

Prema navodima u optužnici Pirić i Zolota su tog dana na gradskom groblju Lovrinac pokupili Ringwalda koji je netom prije tamo stigao iz Šibenika, nakon čega su otišli do Zolotinog apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao i na glavu stavio tamnu kacigu, sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici.

?Ringwald je potom pratio  VW polo koj?eg je u društvu djevojke, vozio Fistanić.? Kada je na predjelu Slavinj?,? kod skretanja sa državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, ?Fistanić zaustavio svoje vozilo, ?Ringwald mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u ?glavu i vrat.

?Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata odmah preminuo, a ?Ringwald se udaljio s mjesta događaja.

?U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo?, navodi se u optužnici.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater