PULA

Tri naleta na divljač u Istri, policija poziva na oprez

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Rovinja, Labina i Poreča u posljednja 24 sata zabilježena su tri naleta na divljač, izvijestila je u četvrtak istarska policija koja vozače poziva na oprez.

Prvi slučaj zabilježen je u srijedu oko 6,40 sati, kod mjesta Kurili, kada je 46-godišnjak prednjim dijelom automobila citroen naletio na srnu, a uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo. 

Oko 8,20 sati u Pićnu, 66-godišnjak je automobilom renault također udario u srnu, koja nije pronađena. Noćas oko 1,30 sati u Vranićima kraj Poreča, 38-godišnjak je renaultom također naletio na srnu, a ni ona nije pronađena.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji istarska policija upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

''Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja'', priopćila je istarska policija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini