VARAŽDIN

Stričak na kućnoj njezi nakon sukoba u lokalu, prijavljen za narušavanje reda i mira

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Varaždinski župan Anđelko Stričak se prema preporuci liječnika nalazi na kućnoj njezi nakon ozljeda koje je zadobio u subotnjem sukobu sa 24-godišnjakom u lokalu u Varaždinu, a policija je obojicu prekršajno prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira.

Varaždinska policija u utorak je o tom incidentu izvijestila da je u noći s petka na subotu oko 3,20 sati na terasi ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Padovca u Varaždinu došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice muškaraca starosti 24 i 49 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su obojica počinila prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, po kojima će se onaj tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, te onaj koji izmišlja ili širi lažne vijesti i spokojstvo građana, kazniti novčanom kaznom od 50 do 350 bivših njemačkih maraka ili zatvorom do 30 dana.

Policija je utvrdila i da su od strane odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu prekršene odredbe iz Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Varaždina te će se o istom podnijeti obavijest Turističkoj inspekciji.

Županova zamjenica Silvija Zagorec priopćila je da je Stričak na bolovanju te da će, čim se oporavi, nastaviti obavljati svoje svakodnevne obaveze.

"Osobno mi je žao što se našao u toj situaciji da ga se fizički napalo te osuđujem svaki oblik fizičkog nasilja prema bilo kojoj osobi", naglasila je i dodala kako se u godinu i pol dana na dužnosti zamjenice imala prilike uvjeriti da se župan uvijek i svugdje zalagao za unapređenje statusa hrvatskih vojnika, policajaca, vatrogasaca i ostalih žurnih službi.

Zagorec je istaknula i kako župan Stričak nikad nije propustio priliku naglasiti važnost brige za svakog pojedinca, bez obzira o kome se radilo.

Portali su objavili da su Stričak i njegovo društvo krenuli prema izlazu iz kafića, kad je zasad nepoznati mladić ustao sa stola i župana čašom udario u glavu te da je krvav došao u bolnicu.

Dan nakon incidenta župan je izjavio kako ga je mladić napao ničim izazvan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum