SPLIT

Splitska pomorska policija sankcionirala 30 prekršitelja na moru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitska Postaja pomorska policije u proteklom je tjednu u nadzoru pomorskog prometa zabilježila 30 prekršaja iz različitih zakona vezanih za sigurnost plovidbe koji su se uz ostalo odnosili na glisiranje u blizini obale i prekrcaj osoba.

 

Tri prkršitelja kažnjena su zbog glisiranja, odnosno vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

Sankcionirano je i deset prekršaja iz Pomorskog zakonika zbog prekomjernog broja osoba na plovilu te 15 drugih prekršaja iz Pomorskog zakonika, primjerice zbog neimanja uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, jer nije na plovilu bilo drugog člana posade i neposjedovanja plovidbene dozvole. 

Djelatnici splitske pomorske policije i policijske postaje Hvar u subotu su u suradnji s Lučkom kapetanijom na području akvatorija grada Hvara i Starog Grada u nadzoru sigurnosti plovidbe na moru sankcionirali osam prekršaja vezano uz glisiranje i prekršaje uz sigurnost plovidbe na moru.  

Policija je najavila da će tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

S obzirom na povećani intenzitet prometa na moru policija je pozvala sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba, poručuju iz splitske policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater