MAHNITOST

Optužen zbog pokušaja ubojstva dviju žena koje je napao ničim izazvan. Poslan na obavezno liječenje

| Autor: Hina
(Cropix)

(Cropix)


Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv 28- godišnjaka zbog kaznenih djela ubojstva u pokušaju, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Prema optužnici, optuženom 28-godišnjaku stavlja se na teret da je 17. srpnja 2021.  na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Splitu, svjestan da može usmrtiti 51-godišnjakinju, iza leđa sakrio staklenu bocu i zatražio od nje čašu vode, a zatim je bocom udario po tjemenom dok je silazila niza stube okrenuta mu leđima. 

Kada je žena pala, on je fizički nasrnuo na nju i nastavio je udarati sve do dolaska nepoznate žene, što ga je nagnalo u bijeg. Napadnuta žena pretrpjela je višestruke ozljede.

Osim toga, tereti ga se da je u 8,50 sati ispred jedne zgrade s kamenom u ruci trčao za 39-godišnjakinjom, koju je punim zamahom udario u zatiljak, uhvatio za kosu i srušio udarajući je šakama. U optužnici se navodi da ju je udarao sve dok stanari iz okolnih zgrada nisu počeli vikati, nakon čega je pobjegao. Napadnuta žena tom je prilikom višestruko ozlijeđena.

U optužnici je predloženo da sud okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje opravdaju bojazan da će boravkom na slobodi dovršiti i počiniti isto ili teže kazneno djelo, a predloženo i da mu sud izrekne sigurnosne mjere obveznog liječenja, navodi se u optužnici.

O tim dvama brutalnim i ničim izazvanim napadima na žene postoje i snimke koje su prošlog ljeta zgrozile javnost.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum