ZAGREB

Sokol Marić: Podmirene sve obveze, nema zaposlenih zaštitara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Tvrtka Sokol Marić u četvrtak je izvijestila da je po prihvaćenom planu restrukturiranja podmirila sve obveze prema vjerovnicima te da više nema ni jednog aktivno zaposlenog zaštitara, kao ni jedan ugovor o privatnoj zaštiti koje sada obavlja tvrtka Sokol Security.

"Društvo Sokol Marić d.o.o., je od početka pokretanja postupka predstečajnje nagodbe jasno i transparentno komuniciralo sa zainteresiranom javnosti, poslovne razloge koji su doveli do navedenoga postupka kao i ukupan sadržaj i visinu potraživanja prema društvu, nastalih u najvećem dijelu na bazi regresnih potraživanja za neiskupljene mjenice povezanih društava koncerna Agrokor.

Kao što je poznato, trgovački sud u Zgrebu je u utvrđivao sve tražbine prema društvu Sokol Marić, a na istom sudu je u konačnici od većine vjerovnika društva i prihvaćen plan restrukturiranja, a samim tim i obveze društva po istome", ističu iz te tvrtke.

Naglašavaju daje tvrtka po prihvaćenom planu restrukturiranja, dva mjeseca prije isteka podmirila sve obveze prema vjerovnicima društva.

"Isto tako, obzirom da navedeno društvo više nema ni jednog aktivno zaposlenog zaštitara, kao ni jedan ugovor o obavljanju poslova privatne zaštite, poslovna odluka vlasnika i uprave je da je održavanje aktivnom pravne osobnosti društva Sokol Marić d.o.o. je za budući period poslovno nepotrebno te je u tom kontekstu pokrenut postupak stečaja", ističu iz te tvrtke.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini