SISAK

Sisak: Za vikend utvrđeno osam kršenja mjera samoizolacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Sisačko-moslavačke županije policija je proteklog vikenda zatekla osam osoba u kršenju mjera samoizolacije, svi su 'zaradili' prekršajni nalog, a predviđena novčana kazna kreće se osam do 15 tisuća kuna.

U petak je, kako je izvijestila policija, na izlazu iz RH na granični prijelaz Dvor došao 80-godišnjak, a u autobusu je na tom graničnom prijelazu zatečena 64-godišnja putnica. Također, na granični prijelaz Jasenovac došao je 49-godišnjak. Svi su kršili mjeru samoizolacije. Istog dana ujutro na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Petrinji zatečen je 49-godišnjak kojem je također bio pod tom mjerom.

U subotu u jutarnjim satima na izlazu iz RH na granični prijelaz Dvor došao je 55-godišnji BiH državljanin za kojeg je utvrđeno da nije tranzitirao kroz RH, niti je posjedovao negativan PCR test te je kratko boravio u Hrvatskoj iako je bio pod mjerama koje su mu izrečene u BiH. Istog dana na izlazu iz RH zatečena je 24-godišnja hrvatska državljanka kojoj je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju je pak na izlazu iz Hrvatske na granični prijelaz Jasenovac došao 53-godišnjak koji je bio pod mjerama, a utvrđeno je da nije tranzitirao kroz Hrvatsku niti je posjedovao negativan PCR test te je kratko boravio u Hrvatskoj.

Na području Topuskog u Batinovoj Kosi, u kontroli prometa, policija je zaustavila osobni automobil šibenske registracije u kojem se kao putnik nalazio 24-godišnjak kojem je određena samoizolacija.

Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a prema kojem je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, svima je izdan prekršajni nalog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini