SISAK

Sisak: Dvojac osumnjičen za pustošenje šuma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezakonitu sječu gotovo tisuću stabala na području Hrvatske Dubice nezakonito su dogovorili 60-godišnji direktor sisačke tvrtke i 32-godišnji zaposlenik, koje je sisačko-moslovačka policija osumnjičila da su kaznenim djelom pustošenja šuma pričinili štetu od 52.325 kuna.

 Policija je u ponedjeljak priopćila da je u suradnji s Državnim inspektoratom provela kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je 32-godišnjak nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice ishodovao potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke.

 Od početka travnja do 3. rujna u mjestu Slabinja je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom tvrtke izvršio čistu sječu 974 stabala drveta hrasta kitnjaka, bukve, johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića, počinivši štetu od 52.325 kuna.

 Daljnjim istraživanjem je utvrđeno kako je istodobno 60-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom vremenskom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport..

 Temeljem toga je izvršena gola sječa šume, a tvrtki omogućena protupravna imovinska korist u navedenom iznosu.

 Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenja šuma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini