NAKON NAJAVE EMISIJE POLICIJA REAGIRALA

Samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović pritovoren jer je držao u ropstvu i ozlijedio sumještanina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Samoprozvanog kiropraktičara Antu Pavlovića zagrebačka policija pritvorila je zbog sumnje da je fizički i psihički napadao svog 60-godišnjeg sumještanina, držao ga u ropstvu i teško ga ozlijedio.

Zagrebačka policija u četvrtak je, ne navodeći o kome se radi, izvijestila da su protiv osumnjičenog 62-godišnjaka koji je predan pritvorskom nadzorniku, podnijeli kaznenu prijavu, a oštećenom 60-godišnjaku pružena je pomoć i zaštita.

Ante Pavlović, široj javnosti je poznat po skandaloznom i nasilnom ponašanju zbog kojeg je više puta završio u zatvoru, a stanovnici Donjeg Dragonošca žive pod njegovim terorom jer ih svakodnevno snima i zastrašuje te hoda polugol sa sjekirom u ruci.

Mještani su zbog toga, ali i zbog čovjeka kojeg je samoprozvani doktor Ante odlučio liječiti pozvali i novinare "Provjerenog".

Iz policije su izvijestili kako su provjeravajući i uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije došli do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti nakon čega se pristupilo utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Navedeno je rezultiralo dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "ropstvo" i "teška tjelesna ozljeda", stoji u priopćenju.

Naime, sumnja se da je unazad tri tjedana, do 30. listopada 2019., kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, 62-godišnjak stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka, svakodnevno je dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će "snositi posljedice" ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio. 

Policija u priopćenju navodi da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka te ga je svakim njegovim odbijanjem, radi nametanja dominacije, fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost i kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

Također, osumnjičeni mu je preko drugih osoba slao poruke radi zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, a 30. listopada ponovno ga fizički napao, prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu te ga teško ozlijedio pa mu je u KBC Zagreb pružena sva potrebna liječnička pomoć.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum