ZAGREB

Rade se nalazi je li otac koji je ubio djecu bio pod utjecajem psihofarmaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ravnatelj Kliničke bolnice Sestara milosrdnica Davor Vagić rekao je u subotu da je 56-godišnji muškarac koji je noćas u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i potom pokušao samoubojstvo, za sada stabilno, a rade se nalazi je li bio pod utjecajem psihofarmaka.

"Noćas je vozilom Hitne medicinske pomoći u pratnji policije dovedena muška osoba, 56 godina, sa suženom sviješću. Pacijent je obrađen u našem objedinjenom Hitnom bolničkom prijemu, nakon toga premješten u našu jedinicu intenzivne skrbi, gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje", rekao je Vagić u izvanrednom obraćanju novinarima ispred Vinogradske bolnice.

Po njegovim riječima, pacijent je stabilno i trenutno nije životno ugrožen.

"Čovjek je pri svijesti. Apsolutno se rade svi mogući nalazi pod sumnjom da je bio pod utjecajem psihofarmaka, ali to ne možemo decidirano reći", naglasio je dr. Vagić.

Prema pisanju medija, 56-godišnji austrijski državljanin, koji je noćas u zagrebačkom naselju Mlinovi ubio svoje troje malodobne djece, nakon čega je pokušao samoubojstvo, je Harald Kopitz, koji živi i radi u Zagrebu. Prevezen je u KB Sestre milosrdnice, gdje su mu se liječnici borili za život.

Na novinarsko pitanje je li 56-godišnji Kopitz pri svijesti i svjestan što je učinio, ravnatelja KB dr. Vagić naglasio je kako je to pitanje za policiju, pod čijim je stalnim nadzorom.

"Prva i osnovna stvar je da životne funkcije i ostalo budu u redu i da smo sigurni da je on, što se toga tiče, stabilan. Tek potom će se sukladno tome dogovoriti daljnji premještaj i dalje zbrinjavanje", zaključio je dr. Vagić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom