ZAGREB

PUZ: U Sesvetama pao meteorološki balon

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka policija izvijestila je da je u subotu na područje Sesveta pao meteorološki uređaj, nitko nije ozlijeđeni i nema materijalne štete, a Hidrometeorološki zavod potvrdio je kako je riječ o njihovom bezopasnom senzoru za mjerenje atmosferskih prilika.

Policija je precizirala da je na parkiralištu u sesvetskoj Ulici Ivana Gorana Kovačića, pronađen predmet koji je pomoću užadi povezan s ispuhanim balonom.

Nakon zaprimljene dojave policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili kako je najvjerojatnije riječ o radio sondi, čija je svrha mjerenje meteoroloških parametara u atmosferi. Dio je pao na parkiralište stambene zgrade, dok je ispuhani balon pao u dvorište obližnjeg vrtića.

U policiji ističu da tijekom događaja na području gdje je pao uređaj, nije bilo građana i nema ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. O događaju su obaviještene nadležne službe dok je uređaj uklonjen te će biti propisno zbrinut, dodaju iz Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Nadležni Hidrometeorološki zavod potvrdio je kako je riječ o njihovom bezopasnom senzoru, uređaju za mjerenje atmosferskih prilika.
Navedeni događaj nije povezan s detonacijom, koja se oko 12,20 sati čula u Zagrebu,  kada se najvjerojatnije radilo o probijanju zvučnog zida, priopćeno je iz PUZ-a.

Iz Ministarstva obrane je ranije danas priopćeno da je od 12 do 14 sati na području Zagreba i više županija moguće probijanje zvučnog zida zbog letačkih aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, te da se sve aktivnosti provode u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi.      

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater