PUZ:

Brat boksača Filipa Hrgovića pritvoren zbog iznude 50 tisuća eura i paleža kuće

| Autor: Hina, Portal Glas Istre
(Hina/EPA)

Zbog pokušaja iznude 50 tisuća eura, zagrebačka policija predala je pritvorskom nadzorniku 24-godišnjaka, a i njegova kompanjona, 25-godišnjaka zbog izazivanja požara na garažnim vratima 56-godišnjeg muškarca. Navodno je riječ o bratu poznatog boksača Filipa Hrgovića.

Kako je u subotu priopćila zagrebačka Policijska uprava, 24-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenih djela  iznuda u pokušaju i oštećenje tuđe stvari na štetu 56-godišnjaka, a 25-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, također na štetu 56-godišnjaka. 
Naime, sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016. do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug od oko 50.000 eura. Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, 24-godišnjak je u listopadu 2019. na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, a koju je prethodno pripremio 24-godišnjak, kojom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta.

Kaznena je prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Zaposlenik gradskog poduzeća izradio krivotvorene platne liste radi podizanja kredita u banci

PUZ je u subotu izvijestio i da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojeg sumnjiči da je kao  kao zaposlenik gradskog poduzeća u zasad neutvrđeno vrijeme, izradio krivotvorene platne liste za srpanj, kolovoz i rujan 2019. godine koje je zatim sam ovjerio žigom poduzeća i to sve s namjerom podizanja kredita u banci.
 Nakon što je krivotvorio platne liste, 15. rujna 2019. godine je  u kreditnoj ustanovi lažnim prikazivanjem činjenica da je riječ o originalnog dokumentaciji njegovog poslodavca doveo u zabludu zaposlenicu s namjerom realiziranja kredita u njegovu koristi.  Nakon što je potrebna dokumentacija dostavljena banci kredit nije realiziran budući da su zaposlenici banke posumnjali u ispravnost priložene dokumentacije.

Ukrao 100 kilograma bakrenih kablova

Zagrebačka policija izvijestila je i da je osumnjičila 53-godišnjaka da je između 16. i 17. listopada u mjestu Banje Selo  ukrao oko 100 kilograma bakrenih kablova koji su bili iza gospodarske zgrade u dvorištu kuće 67-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi oko 1750 kuna. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater