ZAGREB

Pregledom Arene NIJE PRONAĐENA BOMBA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pregledom Arena Centra nije pronađena eksplozivna naprava, a policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti vezane za taj događaj, izvijestila je u petak Policijska uprava zagrebačka.

"Dovršen je protueksplozijski pregled, on je bio negativan. Nastavljamo raditi na utvrđivanju svih okolnosti događaja", rekli su iz policije za Hinu.

Zbog anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Arena Centru na Laništu policija je u petak poslijepodne iz predostrožnosti evakuirala građane iz trgovačkog centra.

Na teren su odmah izašli pripadnici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, a zgrada trgovačkog centra, uključujući i podzemnu garažu, je ispražnjena. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije danas bio je na mjestu događaja te je rekao kako od policije očekuje, ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, da "tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađe i kazni" kako se takve stvari više ne bi događale. 

Voditeljica marketinga Arena Centra Sanja Vladović rekla je kako su dobili anonimnu e-mail poruku u kojoj je pisalo kako su u centru dvije bombe pa su odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure.

S obzirom na to da je petak popodne, procijenila je kako je u trgovačkom centru u trenutku dojave bilo oko 2000 ljudi. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini